Medya
09 Eyl 2010 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

AYTAÇ ARMAN'DAN ACUN ILICALI'YA YAYLIM ATEŞ!

‘Recep İvedik'i izleyen seyirciye ‘içi boşaltılmış' diyen Arman, son yıllarda her yaptığı televizyon programı yüksek reyting alan Acun Ilıcalı'ya da ağır eleştiriler yöneltti.

Aytaç Arman’dan Acun’a ağır eleştiri

‘Recep İvedik’i izleyen seyirciye ‘içi boşaltılmış’ diyen Aytaç Arman, son yıllarda her yaptığı televizyon programı yüksek reyting alan Acun Ilıcalı’ya da ağır eleştiriler yöneltti

Sinemalife.com’da Aytaç Arman’la yapılmış bir söyleşi okudum. Arman’ın bu söyleşide yaptığı bazı analizleri önemsedim ve o nedenle de sizlerle paylaşmak istedim.
Çünkü Aytaç Arman, iyi bir oyuncu olmanın ötesinde ilkeli ve dürüst biri. Arman’ın hakkını teslim etmek adına böyle bir vurgu yaptığım için, “Olur mu? Bu adam, bir zamanlar ‘Devletin temeline dinamit koyma’ iddiasıyla yargılandı” diye itiraz edenler olabilir.
Arman’ın aynı söyleşide anlattığına göre bu konudaki gerçek şudur: “18 yılla yargılandım. Askeri savcıya ifade için gittiğimde bana, ‘Devletin temeline dinamit koymak suçundan yargılanıyorsun’ dediler. Sendika denetleme kurulu başkanıydım ve kurucu üyesiydim. Türk Sineması Dergisi’ni çıkarıyordum.”

“İvedik’i izleyenler içi boşaltılmış seyirci”
Müracaat etmişiz ‘Türkiye Sineması’ olması için. ‘Ne demekmiş Türkiye Sineması?’ diyerek yargıladılar. 10 yıl boyunca pasaport alamadım 12 Eylül sonrası. ‘DİSK Davası’ düşene kadar yargılandım. ‘Temiz adamsın, sekiz göbek öteni biliyoruz ama bu komünistlere uydun’ dediler.”
 Gelelim “Yılmaz Güney, sıfırdan başlayıp kendini üreten bir sinemacıdır. O sanatçıdır, bizler oyuncuyuz” diyebilecek kadar gerçekçi ve alçak gönüllü Arman’ın çarpıcı analizlerine:
“Recep İvedik, geniş kitlelerin seviyelerini ölçmek için bir barem aslında. Çünkü sürekli argo ve küfür hakim. Ömer Kavur filmleri de dışarıda hep ödül alıyordu ve ilgi görüyordu, ama 30 bin kişi izlemiyordu. Okuyanlar film izliyor. Recep İvedik izleyen seyirciye içi boşaltılmış diyebiliriz.”
Aytaç Arman, televizyon programı yüksek reyting alan Acun Ilıcalı’ya da ağır eleştiriler yöneltmiş.
“Acun Ilıcalı’nın ‘Var Mısın Yok Musun? programını çok iyi analiz etmek gerekir.
Kimi tarafta kazanma umuduyla oraya gelmiş insanlar ve kaybettiklerinde yüzlerindeki üzüntü, kimi tarafta da kazanınca büyük sevinç yaşayanlar. İnsanların duygularıyla oynamak, bu kadar ajite etmek hoş bir şey mi? Aynı insanları adaya topladı; bu nasıl bir ahlaksızlıktır, arkadaş olanları birbirine düşürmek, birbirlerini elemek için yaptıkları türlü oyunlar. Bu programın topluma ne tür bir katkısı var anlamakta güçlük çekiyorum. İnsanlara sadece ahlaksızlık yaptırılıyor.”

Ali Ayüboğlu/Milliyet