Gündem
14 Mayıs 2015 14:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Aytaç Arman'a Londra'da büyük onur!

Aytaç Arman, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü destekleri ile Londra Film Festivali 20. Açılış Galası'nı Londra’nın ünlü gösteri ve sinema merkezi O2 Millenium Dome Cineworld’de yaptı.

Başkanlığını Vedide Kaymak'ın yaptığı Festival'in bu yıl ki Yaşam Boyu Başarı Ödülü, canlandırdığı farklı karakterlerle Türk Sineması’nda özel bir yeri olan usta oyuncu Aytaç Arman'a takdim edildi.

URART tarafından özel olarak tasarlanan festival Golden Wings heykelciğini Aytaç Arman'a Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç verdi.



Türk sinemasının son yıllarda hızlı bir ivme kazanması ve dünya çapında ödüller almasından duyduğu gururu belirten Aytaç Arman, Londra'da böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluğu da dile getirerek, galaya katılan misafirleri selamladı.

Aytaç Arman, festival kapsamında,  "Yollara Düştük" belgesel filminin gösteriminden sonra "Ankara Yürüyüşünden 38 Yıl sonra Aytaç Arman’la Türkiye Sineması Üzerine” adında bir soru cevap paneline de katıldı.



Gala gecesi Ata Demirer, Demet Akbağ, Hakan Algül ve Şebnem Bozuklu'nun da sahneye gelerek misafirleri selamlamasının ardından Niyazi Dört Nala filminin gösterimiyle sona erdi.