Gündem
27 Eyl 2013 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

AYŞENUR ARSLAN'DAN AYDIN DOĞAN,AKİF BEKİ VE KARAMEHMET BOMBALARI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Gazeteci Ayşenur Arslan, YÖN Radyo'da yayınlanan “YÖN'de Gündem” programında medyayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bir dönem CNN Türk’te birlikte program yaptığı Akif Beki’nin Hürriyet Gazetesine transfer olmasını değerlendiren Arslan, Beki’nin AKP’nin sözcüsü değil, yeni Türkiye’nin  yükselen gazeteci tipi olduğu için tercih edildiğini söyledi.

Bir kez yolları ayrıldıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın o kişiyle artık eskisi gibi olmayacağını yaşadık, gördük diyen Ayşenur Arslan, şöyle konuştu:

"Akif Beki, esas olarak iktidara, güce biat etmeyi, onunla iyi geçinmeyi temsil eden bir örnektir. İktidara göre yanlış bir fikir dile getirebilirsiniz. Abimsim, büyüğümsün, hatta sahibimsin deyip boyun eğerseniz bunun hiçbir mahsuru yok. Bu açıdan Akif Beki’nin yeni Türkiye’nin  yükselen yıldızı olmasında şaşılacak bir şey yok. Cehalet övgüyle karşılanıyor. Bilginin yerine inanç esas alınıyor."

Aydın Doğan’ın şimdilik Yılmaz Özdil ile yollarını ayırmayı göze alamayacağını ifade eden Arslan, Özdil’in kovulması demek, Hürriyet’in tamamen gözden çıkarılması olur diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu merak ediyorum, Aydın Doğan neden vaktiyle izzet-i ikbaliyle çekilmedi. Belki başka hırslar ve tutkular, insani kaygılar devreye giriyordur. Medyanın güce dönüşmesi  eskidendi. Şu anda en tehlikeli şey.  Medya el bombasıydı, şu anda pimini çekip eline verdiler patronların. Erdoğan Demirören herhalde günde iki defa sinir krizi geçiyordur. Sık sık da ağlıyormuş. Öyle duyuyoruz.

Akşam Gazetesi’nin eski patronu Mehmet Emin Karamehmet ile ilgili de çarpıcı iddialar dile getiren Ayşenur Arslan şöyle konuştu :

"Karamehmet’in “ben telefonda dinlediğimde kendime gelemedim, üç gün . Yakın çalışma arkadaşlarına kimyam bozuldu dediğini biliyoruz. Herhalde özellikle kimya bozmak için ilgisiz saatlerde aranıyorlar.  Başbakan Karamehmet’e, şu haberi nasıl olmuş da verdiniz gibi bir şey söylemiş. Efendim, Akşam Gazetesini bugün okuyamadım, demiş Karamehmet de… Sen çıkarttığın gazeteyi okumuyor muşun demiş. Bundan büyük bir acz olmaz gibilerinden bir ifadesi olmuş. Böyle bir telefon alırsanız gerçekten bozulur kimyanız."

MEDYARADAR- ÖZEL