Magazin
23 Oca 2019 15:43 Son Güncelleme: 23 Oca 2019 18:19

Ayşen Gruda'nın ölümü ünlü isimleri yasa boğdu!

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda, 74 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü isimler, Gruda'nın ölüm haberinden duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Türk sinemasının usta ismi Ayşen Gruda, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Haberin ardından başta Emel Sayın olmak üzere ünlü isimler duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İşte ünlü isimlerin yürek burkan paylaşımları:

EMEL SAYIN

"Bir kıymetlimizi daha kaybettik. Nurlar içinde uyu Ayşen Gruda."

MURAT BOZ

"Çok üzgünüm.Nurlar içinde uyu.Mekanın cennet olsun."

NİLGÜN BELGÜN

"Canım Ayşen'im ne çok çalıştık birlikte ne çok anı paylaştık..Özü,sözü bir, dimdik duruşunla.şahane oyunculuğunla ,yüzlerimizi hep gülümsetmeyle ayrıldın aramızdan ..Seni hiç unutmayacağım yaşadıklarımızı,birlikte tiyatroda, show dünyasında geçirdiğimiz günler geceler dün gibi aklımda kalacak hep.. Devekuşu Kabare'de senin rollerini oynayarak ilk profesyonel oyunculuğa attığım an'dan itibaren arkadaşımdın benim..Yani 76 yılından bu yana hiç kırılmayan sevgiyle geçen dostluk yılları..Çok üzgünüm be Ayşen'im çok."

TUĞBA EKİNCİ

"Büyük bir yıldız daha kaydı Allah rahmet eylesin iyi ki sizinle büyüdük kalbimize sevgiyi ve sanatı aşıladınız. Büyük usta Nur içinde uyu."

GUPSE ÖZAY

"Sen ne güzel, ne akıllı, ne komik, ne harika, ne cesur bir kadınsın.. Tanışmış olup sohbet edebildiğim için ne mutlu bana"

RASİM ÖZTEKİN:

Kadın komedyen çok zor çıkar işte onlardan birini kaybettik. Onunla çok sahne paylaştık. Ayşen ile sahne paylaştığın zaman yapacağın işe 1-0 önde başlarsın. Moral olarak yükseltir. Allah gani gani rahmet eylesin. Ayşen işini çok severek yaptığı için her oynadığı rolü severek oynamıştır diye düşünüyorum.

MELEK BAYKAL:

Çok üzgünüm. Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Çok acı çekti son günlerde, eminim şu an huzur içindedir. Çok değerli bir kadındır. Emekçi bir kadındı. Cumhuriyet kadınıydı, Atatürk'e gönülden bağlıydı. 

ATİLLA DORSAY:

Çok büyük bir kayıp. Öyle bir dönem ki gerçekten komedinin kral olduğu bir dönem. Mesela Devekuşu Kabere Tiyatrosu'nda yıllarca bizi eğlendiren çok müthiş bir ekip. Aralarında Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Metin Akpınar vardı. Kadın oyunculardan biri de Ayşen Gruda'ydı.

Sonra Ertem Eğilmez; muhteşem adam... Arzu Film dönemi ayrı bir türdür. Onun kadrosunu oluştururken Ayşen Gruda'yı da aldı. Öyle filmler yaptılar ki, kimi zaman dram, kimi zaman komediye dönük filmlerde oynadılar.

Domates Güzeli olarak da anılmıştı; komik bir lakaptı tabi... Güldürmeyi o kadar iyi bilen bir insandı ki özel hayatında da çok espriliydi. Hayata dönük, dört eliyle hayata sarılmış biriydi.

Bu hastalığı atlatacağını ümit ediyordum, ancak başaramadı. Allah rahmet eylesin.

FATMA GİRİK

Türkiye'nin başı sağolsun. Biraz önce söylediğiniz gibi teker teker kayboluyoruz. Daha güzel bir yere mi gidiyoruz bilmiyorum ama azalıyoruz. Yerine birileri geliyor ama kimse kimsenin yerini tutamaz. Sadece sinemanın değil, tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Ayşen Gruda başkaydı. Bir sürü kabiliyetli insan vardır. Kimse kimsenin yerini tutamaz. İş aşkı da , sinema disiplini de bir aradaydı. Komple bir sanatçıydı.