Gündem
12 Ara 2012 17:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

AYŞE KULİN'İN VEDA ROMANI SIRPÇA YAYINLANDI

Ayşe Kulin'in Türkiye'de 500.000 adedin üstünde satan romanı Veda bugün Sırbistan'ın en büyük yayıncısı ve kitabevi zinciri Alnari tarafından yayınlandı.

ABD'de Dalkey Archive, Yunanistan'da Patakis, İspanya'da Ambar ve Bosna Hersek'te Sahinpasic tarafından yayınlanan Veda, Kulin'in Sırpça'daki ikinci kitabı. Sırbistan'da şu ana kadar 23 dile çevrilen Nefes Nefese romanı çoksatanlar listesinde ilk ona giren Ayşe Kulin bahar aylarında ikinci kez bölge ülkelerine turneye çıkacak.

Kulin Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan'ı içeren Balkan ülkeleri turunun ardından da Hollanda'nın en prestijli yayıncılarından olan ve Türkiye'den üç yazarın kitaplarını yayınlayan (Ayşe Kulin, Elif Şafak ve Yaşar Kemal) De Geus yayınevi tarafından çevrilen ikinci kitabı Adı: Aylin'in tanıtımı için Hollanda ve Belçika'ya geçecek. Kulin'in Nisan ayındaki son durağı da bu sene Türkiye'nin onur konuğu olduğu Londra Kitap Fuarı. Ayşe Kulin Londra Kitap Fuarı'nda ABD'de yayınlanan Nefes Nefese'nin yanısıra bahar aylarında çıkacak olan İngilizce öykü kitabından da okumalar yapacak.