Magazin
11 Tem 2012 14:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

"AYŞE İLE ALİ'NİN BOŞANMA HABERİNİ DUYUNCA EVDE DÜĞÜN YAPTIK"

Ali Taran'ın vefat eden eski eşi Selma Ann Desmond'un kardeşi Neriman Erman'ın isyanı sürüyor!

Oya Germen’in ’ Ayşe yuva yıkmadı’ açıklaması, üzerine isyan bayrağını çeken Selma Ann Desmond’ın kardeşi Neriman Erman, 2. Sayfa programında çarpıcı açıklamalar yaptı
 
Yayına telefonla bağlanan Erman, "Boşanma haberini duyduğumuzda evde düğün yaptık. Bildiğimiz bir şeydi. Hiç bir zaman bunun devam edeceğini düşünmedik."dedi.

İşte Neriman Erman'ın açıklamaları:  

*Bence Ayşe Özyılmazel, ablamın sağlığını bozan isim. Evliliği bozan isim mi o konuda benim yorum yapmam doğru olmaz. 

*Ali Taran şov yapmayı sevmeyen, yaşadıklarını ortaya dökmekten hoşlanmayan, kameralardan hoşlanmayan bir insandı. Sanırım hala öyle. Ben bir virüse yakalandığını düşünüyorum.

*Ali'nin bana bakışında, sarılışında vicdanının çok yükseklerde olduğunu hissettim. Benim tanıdığım Ali Taran eminim ki çok üzülüyordur. İnşallah toparlar çünkü bir oğlu var ama iç dünyası için nasıl yaşar bilemiyorum.

*Oya Germen, kızını olayın dışına çıkarmak için "nasıl olsa ölecekti" diyerek durumun altını çizmeye çalışıyor. Ama be de diyorum ki kendisi yetkili bir mercii değil. Yorum yapma hakkı yok.

*Selma'nın çok enteresan bir hayatı var. Ama bunu şu an açıklamak istemiyorum.

*Ablamın son anlarına ben İzmir'den son anda yetiştim. "Ablam annemin kollarında öldü" cümlesi Bizim evladımız kollarımızdan uçup gitti anlamındaydı...
Biz ablamın eriyişini gördük...Annem tabiki başındaydı.

*Ablam ve Ali Taran'ın aşkı çok büyüktü. Bir erkeğin bir kadını bukadar çok sevdiğini hiç görmedim. İki insanın birbirini bukadar tamamladığına hiç şahit olmadım.

*Onların hiç bir zaman evliliklerinin çatırdağını düşünmüyorum. Daha önceki boşanmaları da anlık bir şeydi. Sadece kağıt üzerinde ayrılımışlardı. Zaten kısa sürre de barıştılar. Hayatım boyunca ne Selma'yı Alisiz ne Ali'yi Selmasız hiç düşünmedim.

*Ali Taran Ayşe ile evlenmeseydi ablam daha uzun yaşar mıydı bunu bilemeyiz ama en azından o üzüntüyle ölmezdi. Ablamın hayatta en çok sevdiği, en çok tutunduğu, yaşama gücü aldığı Ali'siydi.

*Boşanmaları bir süreçti. Bazı şeyler sizi istemesenizde yarı yolda bırakabiliyor. Ali Taran Selma Taran'a çok baktı bunu es geçemeyiz. Ali çok vicdanlı bir insandır.

*Belki bu sürede çok yorulmuştur, hayata karşı direncini kaybetmiştir ama Selma'ya karşı bi durum olduğunu düşünmüyorum...

*Biz Ayşe'nin adını hiç duymadık. İnternette şubat-mart gibi Ali Taran ile ilgili cümleler duyduk. Kendisini elle tutulur bi neden olarak görmüyoruz. Anlık duyguların böyle büyük bir aşkın önüne geçebileceğini düşünmüyorum.

*Ayşe olmasaydı, Ali Taran şu an belki de Selma'nın yanında olurdu, elini tutuyor olabilirdi.

*Bu hastalıkta moral çok önemli. Herşey yolunda olsaydı Selma belki bir hafta daha yaşardı, belki kurtulurdu bunu bilemeyiz.

*Oya Germen bir şey saklıyor ama başarızca olduğunu görüyorum.

*Arkadaşlık ettiği insanların düğünde bulunması insanın canını acıtmaz mı? Biricik Suden ya da  Mahzar Alanson Selma'yı tanıyıp sevdiyse, dostuysa eğer kişi kendini biliyordur.

*Şu an konuştuğum kadarı yeterli oluyordur bence. Rahatsızlık veriyordur. Daha fazlası da var. Ama onları sonraya bıraksak daha iyi olur.

*Annemle dertleştiklerini biliyorum ama annem bu konuda bana bir şey söylemedi. Belki kitapta söyler bunu bilmiyorum.

*Annem "Ben şu an üzülmekten başka bir şey söyleyemiyorum" diyor...

*Dün Oya Germen'in açıklamaları karşısında annem ağladığı için ben konuştum, ablam da belki bu kadar susmamı istemzdi. Dün benim kırılma noktamdı. "Bir taraf yaşayan kızına sahip çıkarken biz neden bir şey söylemiyoruz benim evladım gitti" dedi annem.

*Tabii ki 7/24 ağlamıyoruz ama yok edemiyoruz o hissi, eksikliğini bir türlü dolduramıyoruz.

*Düğün haberini duyduğumuzda annem bir şok yaşadı. Benim tandığım kadar o da Ali'yi tanıyordu. "Kızım için çok üzüldüm, o da bunları seyredecek, çok üzülecek" dedi.

*Boşanma haberini duyduğumzda evde düğün yaptık. Bildiğimiz bir şeydi. Hiç bir zaman bunun devam edeceğini düşünmedik. Ablamdan başka hiç kimsenin Ali Taran'la mutlu olabileceğini düşünmüyoruz.

 *Şoka girdik ama ben evlendikten sonra boşanıp, boşanmamanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

*Boşanma haberi bizim için bir serinlemeydi. Belki de bizi mutlu eden kendi fikirlerimizin doğrulanmasıydı.

*İçimizde bir kin yok. Bizim üzüldüğümüz düğündü.

*Normalde hasta olmayan bir kadının bu görüntüler karşısında ayakta kalmasını nasıl beklediler?

*Ayşe'nin ilaç aldığını söylüyor annesi, Selma'nın hangi ilaçla ayakta durmasını bekliyorlardı ki acaba 21 yıllık evliliğin ardından?

*Ablam çok keyifli bir insandı. Kitap yazmak bize iyi geliyor. Hatırlıyoruz, gülüyoruz, ağlıyoruz...

*Ali Taran bir-iki saat sonra kapıya gelse ya da bir yerde karşılaşsak konuşacağımızı zannetmiyorum. Bunlar anlık düşünceler. Şu an ne söylesem yalan olur. Bir anda birbirimize sarıla bilirizde . Bende emeği çok. Hiç bir kötülüğünü görmedim. Ali Taran'ı çok severim..

*Kuzey ne kadar iyi olunursa o kadar iyi. O çok metanetli bir çocuktur, içinde ne yaşıyor bilemeyiz. O da annesi gibi içinde yaşayan bir çocuk.

*Bizim tek görmek isteğimiz ablamdı. Bundan sonraki süreçler bize dokunmadığı sürece bizi ilgilendirmez.

*Yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. İstiyorum ki dualar ablama ulaşsın.