Gündem
06 Haz 2023 16:44 Son Güncelleme: 06 Haz 2023 16:51

Ayşe Arman'ın sözleri Cübbeli'yi kızdırdı! "Çok büyük bir yalancı ve iftiracı..."

Cübbeli Ahmet Hoca YouTube kanalından yaklaşan yerel seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sözlerine tepki veren gazeteci Ayşe Arman'a Cübbeli'den yanıt geldi.

Verdiği vaazlarla siyaset alanına da giren ve Cumhurbaşkanlığı ile genel seçimler döneminde de konuşan kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den tepki çeken sözler geldi.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için uyarıda bulunan Ünlü, "İstanbul’un ne hale geldiği ortada, ne zararlar ne zevaller… İstanbul da maalesef karşı tarafta, Ankara da öyle." dedi.

Cübbeli, "Biz şeriatçıyız, biz demokrat değiliz" ifadelerini kullandı.

YouTube'taki yayınında  “Partizanlık yapmıyorum” diyerek yerel seçimlerle ilgili konuşan Ünlü, şu ifadeleri kullandı: Tehlike büyük. İstanbul’da işte önümüzde belediye işi var, görüyorsunuz ortalığı, olayları yani önceki belediyede İstanbul’un ne hale geldiği, bu belediyede neler yapıldığı ne zararlar ne zevaller ne kazanımların geri gittiği ortadadır. Onun için yani rehavete de çok kapılmamak lazım ama İstanbul’da maalesef karşı taraf, Ankara’da da öyle İzmir zaten öyle de. Ama İstanbul’da hâlâ durum bu şekilde. Üsküdar’da bile düşün, Üsküdar bizim sohbet yerlerimiz Ünalan… O zamanlar öyle değildi. Şimdi tabii bu sohbetsizlikten, ilimsizlikten, şuursuzluktan insanlar değişik değişik tavırlar takılıyorlar, farklı saiklerle işler yapıyorlar. Hâlâ adam Saadetçi adam beni tenkit ediyor. İşte benim yanıma gelmiş de, beni FETÖ’cü yapmış da, ya ne alakası var FETÖ’cü?

AYŞE ARMAN'A TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteci Ayşe Arman da, Cübbeli'nin bu sözleriyle ilgili değerlendirme yaptı.

Sosyal medyadan bir açıklama yapan Cübbeli Ahmet, Ayşe Arman hakkında şu ifadeleri kullandı.

Ayşe Arman isimli hanım benim; son seçimlerde İstanbul’da muhâlif kanadın biraz fazla oy alması hakkında son sohbetimde yaptığım konuşmayı ele alarak: “Tabii ki Ekrem Bey tarîkatlara, cemaatlere evvelce verilen yardımları kesince o isyân etmesin de kim etsin” meâlinde bir söz sarf etmiş.

Ben de kendisine cevâben diyorum ki: “Şu anda belediye ellerinde olduğuna göre; geriye dönük AK Parti'nin yirmi beş senelik İstanbul Belediyesi'ni yönettiği süreçte benim şahsımla veyâ benimle alâkası olan herhangi bir dernek ve vakıfa AK Parti zerre kadar bir iyilik ve yardım yapmış ise -şu anda vazîfede oldukları için en iyi onlar bulabilirler- Ayşe Arman Hanım bunu ispât etsin, ispât edemezse kendisinin çok büyük bir yalancı ve iftirâcı olduğunu herkese îlân edeceğim.”