Gündem
15 Tem 2013 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

AYŞE ARMAN'IN RÖPORTAJINA TAKVİM MİSİLLEMESİ!

Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın bir grup polisle yaptığı Gezi Parkı röportajına Takvim'den yanıt geldi.

Arman’ın röportajına Mevlüt Yüksel ile misilleme yapan Takvim bir başka Çevik Kuvvet grubuyla görüştü.

Ayşe Arman’ın röportajında polislerin kullandığı bazı ifadelere dikkat çeken Takvim "Canavarlaştırıldık, insanlıktan çıktık, polislikten tiksindik", "Gaz sık dendiğinde, sıkmayacak polis sürgünlerden sürgün beğenir", "Böcek gibi görülüyoruz. Bunları konuşamıyoruz çünkü emniyette hukuk yok", "Olaylar sırasında bir arkadaşımız kendi düğününe gidemedi", "Polis teşkilatı maalesef bu kadar beceriksiz", "300 bin polis arasında bizim gibi 11 bin kişi var. Sistemi değiştirebiliriz" gibi ifadelere tepki gösterdi.

"Ayşe Arman, Türkiye’yi karıştırmak isteyen CNN’in sunucusu Christiane Amanpour’a özendi." diyen Takvim, polislerin gerçekliğini Hürriyet’in değil kendi röportajlarının yansıttığını iddia etti.

İşte Arman’ın röportajına karşı başka bir grup polisle görüşen Mevlüt Yüksel’in yaptığı ilginç röportaj:

RÖPORTAJA GÜLDÜLER
Şaşırtıcı ifadeler üzerine polisleri dinlemek için valilikten izin aldık. Taksim’de görev yapmaya devam eden ve Gezi olaylarında aktif olarak bulunmuş dört çevik kuvvet memuru ile buluştuk. Çevik Kuvvet polislerinin, Ayşe Arman’ın yaptığı röportaja tepkileri, sadece gülmek oldu. Çünkü, Taksim’de konuşlanan Çevik Kuvvet’e bağlı polislerin tek düşüncesi, görevlerini kazasız atlatıp evlerine huzur içinde dönmek. İşte Çevik Kuvvet polislerinin kendi gerçeklerini dile getirdikleri birkaç örnek.

 Amirlerimiz gaz atma dedi İddia edildiği gibi (Gaz sık dendiğinde, ’sıkmam’ diyecek polis tanımıyorum) bir durum asla olmaz. Biz bir gaz fişeği attığımızda, ikinciyi atarken amirlerimizin, ’Atma’ dediği ve tüfeği tuttukları çok olmuştur.

 Vurulan polisi yazan yok Mecidiyeköy’de bir arkadaşımız kalça kemiğinden vuruldu. Sakat kalma durumu var. Biz de mağdur olduk.

 Evlenen de oldu İddia edildiği gibi izin alamayan ya da evlenemeyen arkadaşımız yok. Olaylar sırasında bir arkadaşımız evlendi ve bir gün izin kullandıktan sonra kendi isteği ile Taksim’de göreve döndü. Yani yasal haklarını bile kullanmadı. Çünkü arkadaşlarını yalnız bırakmak istemedi.
 Bir dilekçeye bakar Her meslekte olduğu gibi bizde de sınırı aşan meslektaşlarımız olmuş olabilir. Ama kimse burada bulunmak zorunda değil. İsteyen istediği zaman gider. Herşey bir dilekçeye bakar.

 Tarihin en uzun görevi 36 saat aralıksız görev yaptık. Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkışmasıydı. Daha önce en uzun görevimiz 4 saatti, gerisini siz düşünün.

EMNİYET YALANLIYOR
İstanbul Emniyeti, Ayşe Arman’a röportaj veren kişiler için "İzin almış ya da almamış, hiçbiri Çevik Kuvvet’ten değil" açıklamasını yaptı. Emniyet yetkilileri Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan söz konusu röportajda yer alan kişiler için "Çeşitli suçlardan dolayı sürülen polis memurları" ifadesini kullandı.

FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Taksim Meydanı’nda görev yapan polisler, bahsi geçen röportaj için "Biz bu oyunları çok iyi görüyor ve biliyoruz. Çevik Kuvvet üzerinden polisimize fitne ve fesat sokulmak isteniyor. Biz hepimiz bilinçliyiz. Bu oyuna asla gelmeyiz. Boşuna çabalamasınlar" dedi.

AYŞE ARMANPOUR!
Ayşe Arman, Türkiye’yi karıştırmak isteyen CNN’in sunucusu Christiane Amanpour’a özendi.