Medya
09 Mar 2011 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

AYŞE ARMAN'DAN GAZETESİ HÜRRİYET'E BÜYÜK ÖVGÜ!

"Gazetemin militan sayılabilecek bir tavırla kadınları savunması çok hoşuma gitti çünkü bir kadın olarak ..."

Dün Kelebek müthişti

Emziren, doğuran, topuklu giyen erkek fotoğrafları süperdi. Kadına yönelik, “Şiddete Son” kampanyasına katılan kadınların, su altında nefeslerini tuttukları fotoğraflar da, kadınlara karşı cinsel ayrımcılığa karşı çıkan manifesto da olağanüstüydü.

Gazetemin militan sayılabilecek bir tavırla kadınları savunması çok hoşuma gitti çünkü bir kadın olarak karşı karşıya kaldığımız manzara içler acısı!

Şiddet, tecavüz, ayrımcılık, ikinci sınıf insan muamelesi, aşağılama, nefret... Tamam evvel eski vardı. Ama son dönemlerde iş iyice çığırından çıktı. Kadının adı yok, sesi yok diye kadınların canı çıkarılıyor. Kocasından ayrılmak istedi diye vuruluyor. Sevdiği adama kaçtı, başlık parasından etti, ailenin namusunu lekeledi diye öldürülüyor. Namus meselesi yüzünden öldürülen erkek yok ama ne işse hep kadınlar, hep kadınlar.

Hormonlarını kontrol etmekten aciz birtakım erkekler tarafından tecavüze uğruyor, üste suçlu çıkarılıyor o da dekolte giymeseydi efendim diye. Aile içi ya da dışı şiddet, dayak, tecavüz hatta ensest akıllara durgunluk verecek seviyede.

Fikirlerini beğenmeyip onları protesto eden kadınları “öpmekle” aşağıladıklarını zanneden erkek köşe yazarları bununla yazdıkları gazetelerde açıkça övünüyorlar.

Kadınların katlanmak zorunda kaldıkları rezaletler saymakla bitecek gibi değil. Her zaman her yerde, o mahallede de bu mahallede de ezilenler, hor görülenler, yok sayılanlar, yok edilenler kadınlar...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü mana ve ehemmiyetine uygun bir biçimde militanca kutladığı için gazetemi kutluyorum.
En çok da Kelebekçileri...

Ayşe ARMAN / www.hurriyet.com.tr