Polemik & Kulis
07 Şub 2013 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

AYŞE ARMAN-PERİHAN MAĞDEN KAVGASINDA İKİNCİ RAUND!

Yargıtay, Perihan Mağden'in Ayşe Arman'a açtığı basın yoluyla hakaret davasıyla ilgili kararını verdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman’ın 3 Mart 2010 tarihli yazısında Mağden’in "Ali ile Ramazan" kitabından köşesinde övgüyle söz ettikten sonra yazısını "Ama tabii bu Perihan Mağden’in insan olarak beş para etmez biri olduğu gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor" cümlesiyle bitirmişti. Bunun üzerine Mağden, Arman aleyhinde ’basın yoluyla hakaret’ davası açmış, ancak dava mahkeme tarafından reddedilmişti.

ARMAN VE HÜRRİYET’TEN TAZMİNAT TALEP EDECEK

Mağden davadan vazgeçmedi ve avukatı aracılığıyla temyize gitti. Yargıtay, Mağden’in başvurusu üzerine Mağden’i haklı bularak, mahkemenin red kararını bozdu ve Arman’ın ’basın yoluyla hakaret’ suçuyla yargılanmasının yolunu açtı. Perihan Mağden, Arman ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’den manevi tazminat talep ediyor.

KÖŞEN YOK DİYE BANA CEVAP VEREMİYORSUN
Ayşe Arman, mahkemenin Mağden’in davasını reddetmesi üzerine köşesinde şunları yazmıştı:

"Sevgili Perihan Duydun değil mi? Açtığın dava düşmüş. Daha doğrusu, ortada dava açılacak bir hakaret olmadığına karar verilmiş. İyi olmuş. Uğraşmamıza gerek kalmadı. Bu arada televizyonlara çıkıp, pazar günleri gazetedeki fotoğraflarımla sana zulüm ettiğini söylüyormuşsun, güldüm. İstersen bu konuda da bir dava açabilirsin. Hukuk tarihine geçersin. Neyse uzatmıyorum, sonra benim cevap verecek bir köşem yok diye şikâyet ediyorsun..."

İŞTE YARGITAY KARARI: