Gündem
26 Şub 2016 02:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

AYM’nin Dündar ve Gül kararı yandaş yazarları kızdırdı: İhanet hakkında ihanet karar!

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği ‘hak ihlali var’ kararının ardından hükümete yakın isimlerden tepki yağdı.

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine dair karar vererek tahliye yolunu açması, yandaş yazarları çıldırttı.

Kimi yandaş yazarlar kararı Abdullah Gül'ün darbesi olarak yorumlarken, kimisi de Cemaat'in operasyonu olarak yorumladı.

Bazı yandaşlar ise AYM'nin lağvedilmesi gerektiğini savundu.

3'E KARŞI 12 OY

Anayasa Mahkemesi, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi. Karar 3'e karşı 12 oyla, oy çokluğu ile verildi. Dündar ve Gül'ün avukatları 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kalemine tahliye talep dilekçesi verdi. İki gazetecinin tahliye edilmesi bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi verdiği karara ilişkin resmi sayfasından yaptığı açıklamada "Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir" dedi.

YENİ ŞAFAK YAZARINDAN HAKARET

Yeni Şafak gazetesi yazarı Cemile Bayraktar, Can Dündar ve Erdem Gül'e "alçak" dedi. Bayraktar, Twitter'dan "Demek ki neymiş, hukuk Erdoğan'ı Lahey'de yargılatmaya kalkan alçaklara da lazımmış" diye yazdı.

İşte yandaş yazarların AYM'nin kararına verdiği tepkiler: