Gündem
29 Şub 2016 23:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

AYM'den Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması: Kınıyoruz!

AYM, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararın ardından çıkan bazı haberler hakkında açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesinden, bazı basın ve yayın organlarında, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararla ilgili çıkan haber üzerine açıklama yapıldı.

Anayasa Mahkemesinden, "Bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara bağladığı bir bireysel başvuru ile ilgili olarak anılan başvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz Başkanı ile bir üyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiği iddia edilmiştir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır" açıklaması yapıldı.

AYM açıklamasında, "28-29 Şubat 2016 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara bağladığı bir bireysel başvuru ile ilgili olarak anılan başvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz Başkanı ile bir üyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiği iddia edilmiştir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

STAR GAZETESİ NE DEMİŞTİ

Star gazetesi, bazı AYM üyelerinin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında karar vermek için yargılama sonucunu beklemeyi teklif ettiğini, ancak AYM Başkanı Arslan'ın "Bu işi bugün bitirmeliyiz" dediğini iddia etti.

"Kaos lobisi"ne değinmeyi de ihmal etmeyen gazete şunları yazmıştı:

"AYM’de bu konuyu görüşürken üyeler arasında çok sert tartışmalar yaşandı.Dündar ile Gül’ün avukatlarının yaptığı başvuruyu esastan görüşemeyeceğine yönelik itirazda bulunan bir üye, “Biz bu dosyayı bu şekilde ele alamayız. Çünkü daha yargılama başlamadı. Kendimizi mahkeme yerine koyarak karar veremeyiz. Yargılama devam ediyor henüz iddianame bile okunmadı” itirazında bulundu.  Ret oyu veren diğer iki üyenin de benzer şekilde itirazda bulunup “yargılama devam ediyor erteleyelim” demesi üzerine AYM Başkanı Zühtü Arslan devreye girdi. Arslan, “Bu işi bugün bitirmeliyiz. Bugün karar vermeliyiz” diyerek oylamaya geçilmesini istedi.Skandal kararın ardından kaos lobisi de harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Beştepe”ye hapsetmek ve “başkanlık” yolunu kapatmak için çalışan kaos lobisi,  bu karar üzerinden propagandaya başladı."