Gündem
03 Mayıs 2019 13:35 Son Güncelleme: 03 Mayıs 2019 18:37

AYM'den Ahmet Altan,Ali Bulaç ve Ilıcak kararı!

AYM, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın yaptıkları bireysel başvuruyu reddetti, gazeteci Ali Bulaç'ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gazeteciler Ahmet Hüsrev Altan, Ali Bulaç ve Nazlı Ilıcak’ın bireysel başvurularını ele almak üzere toplandı.

Gazeteciler, “uygulanan gözaltı ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi nedeniyle ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği” iddialarına ilişkin ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuştu.

AHMET ALTAN KARARI

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, FETÖ’nün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan’ın bireysel başvurusunda hak ihlali görmedi.

ALİ BULAÇ KARARI

Eski Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada tutuklanan ve süreç içerisinde tahliyesi kararlaştırılan Ali Bulaç’ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı verildi.

NAZLI ILICAK KARARI

Anayasa mahkemesi, Nazlı Ilıcak’ın “hak ihlali” başvurusunu oy birliğiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, kararları oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

FETÖ’nün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında yerel mahkemece “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

DÜN DE CUMHURİYET'İN ESKİ ÇALIŞANLARININ BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMÜŞTÜ

AYM dün, aralarında Cumhuriyet gazetesi eski çalışanları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Ahmet Şık ve Kadri Gürsel bulunduğu gazetecilerin bireysel başvurularını görüşmüştü.

Mahkeme Atalay, Şık, Sabuncu ve Murat Utku'nun başvurularını reddetmiş, Kadri Gürsel içinse hak ihlali kararı vermişti.

AYM ayrıca, gazeteci Murat Aksoy’un da kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verip Aksoy’a 40 bin TL tazminat ödenmesine hükmetmişti.