Gündem
29 Ara 2015 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Aylan bebeğin ailesi yeni vatanına ulaştı

Sahile vuran cansız bedeninin fotoğrafıyla tüm dünyada mülteci krizinin simgesi haline gelen Aylan bebeğin yakınları Kanada'ya ulaştı.

Aylan bebek, geçtiğimiz Eylül ayında, şişme botla Türkiye'den Yunanistan'a gitmek isterken annesi ve kardeşi ile birlikte hayatını kaybetmişti. Aylan bebeğin amcası Muhammed Kurdi, halası ve beş kuzeni, Kanada'nın Vancouver kentine ulaştı.

Aileyi bundan sonra yaşayacağı Vancouver'da, Aylan bebeğin Kanada'da yaşayan halası Tima Kurdi karşıladı.

KANADA HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM

Havaalanında gözyaşlarıyla açıklama yapan Tima Kurdi, "Ülkesinin kapılarını açarak tüm dünyanın mültecileri nasıl karşılaması ve hayatlarını kurtarması gerektiğini gösteren Başbakan Trudeau'ya, Kanada halkına teşekkür ederim. Çocukları okula kaydettirmeyi, Muhammed'i ise bir berberde istihdam ettirmeyi planlıyorum. Aylan'ın babası Abdullah'ı ise buraya getirtmeye çalıştım ancak kendisi Kanada'ya gelmeyi istemedi. Dünyada sığınmacılara kucak açan her insana, her ülkeye kalpten teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer mültecilere de seslenen Tima Kurdi, "Tünelin ucunda her zaman bir ışık vardır. Hiç bir zaman vazgeçmeyin. Tünelde yürüyorum ancak ışığı göremedim demeyin. Bu, son demek değil, ışığı bulana kadar devam edin" diye konuştu.

AİLESİ REDDEDİLMİŞTİ

Aylan bebeğin ailesi daha önce de Kanada'ya sığınma başvurusu yapmış ancak başvuru geri çevrilmişti. Aylan Kurdi'nin ölümünün tüm dünyada yankı uyandırmasının ardından Kanada hükümeti Kurdi'nin ailesinin yeniden başvuru yapmasını istemişti. Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi ise yaşanan trajediden sonra Suriye'ye geri dönmüştü.