Televizyon
22 Eyl 2017 10:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:08

Ayla filmine "Oscar"lık afiş

Kore Savaşı’nda bir kız çocuğunu Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin yaşam öyküsünü anlatan Ayla’nın yeni afişi yayınlandı.

Kore Savaşı’nda ölümden kurtardığı küçük bir kız çocuğunu evlat edinmek için hayatının akışını değiştiren Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin yaşam öyküsünü anlatan Ayla filminin yeni afişi yayınlandı. Türkiye’nin Oscar adayı olan filmin afişinde minik oyuncu Kim Seol ile birlikte Türk oyuncular dikkat çekiyor. Ayla, Güney Kore ile aynı gün, 27 Ekim’de, Türkiye’de vizyona girecek.

Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği Can Ulkay’ın yönettiği, müziklerini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı "Ayla" filmi, filme konu olan ve halen yaşayan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin de aralarında bulunduğu Türk askerlerinin Busan Limanı’na çıkış tarihleri olan ekim ayında hem Türkiye’de hem Güney Kore’de aynı gün; 27 Ekim’de sinemalarda izleyicisiyle buluşacak.



Kore Savaşı’na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin, savaş alanında bulduğu, ailesi öldürülmüş küçük bir kız çocuğunu tüm taburla birlikte sahiplenmesinin ardından ayrı düşmelerini ve yıllar sonra yeniden buluşmalarının gerçek hikayesini anlatan Ayla’nın dağıtıcılığını Warner Bros üstlendi.

Filmin sponsorları ise THY ve Ziraat Bankası oldu.



Başrollerinde İsmail Hacıoğlu ve mink oyuncu Kim Seo’un bulunduğu "Ayla"’da, ikiliye usta oyuncu Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Büşra Develi, Damla Sönmez, Sinem Uslu, Meral Çetinkaya, Erkan Petekkaya, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca gibi yerli ve yabancı 32 oyuncu eşlik ediyor.

İşte "Ayla"nın yeni afişi...