Medya
27 Haz 2022 08:13 Son Güncelleme: 27 Haz 2022 08:15

Aykut Erdoğdu üzerinden siyasilere çağrıda bulundu! ‘Özel hayatınıza da genel hayatınıza da…’

Ahmet Hakan, CHP'li Aykut Erdoğdu'nun ayrıldığı eski eşi Özge Pomen'in arasında boşanmadan önce geçen bir konuşmasının sosyal medyada gündem olmasına ilişkin olarak, "Özel hayatınıza da genel hayatınıza da biraz dikkat edin be kardeşim" yorumunu yaptı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP'li Aykut Erdoğdu'nun 25 Nisan 2022'de ayrıldığı eski eşi Özge Pomen'in arasında boşanmadan önce geçen bir konuşmasının sosyal medyada gündem olmasına ilişkin olarak, "Özel hayatınıza da genel hayatınıza da biraz dikkat edin be kardeşim" yorumunu yaptı.

Hakan yazısında, "Özele girmeme kaygısı ile siyasi nüfuz kullanmaya tepki gösterme gerekliliği arasında gidip geldim. Tekrar başa dönüyorum: Tamam, özel hayatlar üzerinden bel altı vuruşlara karşıyız. Tamam, mahrem telefon görüşmelerinin ifşa edilmesinden hoşlanmıyoruz. Tamam, bu tür skandalları siyasetin malzemesi yapmamak gerekir Hepsine tamam. Ama yine de siyasetçilerimizin de kendilerine bir çekidüzen vermeleri gerektiğinin altını çizmek durumundayız" düşüncesini dile getirdi.

Hakan şunları kaydetti:

"Aykut Erdoğdu’nun şahsında bütün siyasetçilerimize sesleniyorum: Göz önündesiniz, dikkat merkezindesiniz, toplumsal sorumluluklarınız var, partinizin saygınlığını temsil eden bir noktadasınız. Özel hayatınıza da genel hayatınıza da biraz dikkat edin be kardeşim."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun 25 Nisan 2022'de ayrıldığı eşi, Twitter’da kendi adını taşıyan “Özge” ismiyle açtığı hesaptan, saat 23.53’de bir konuşma kaydı paylaştı. Özge Pomen, Aykut Erdoğdu ile konuşmasını ve diyalog esnasında kendi görüntülerini içeren kaydı, “Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun la ilişkisini öğrendikten hemen sonra… Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, ‘50 kişi ile yatmış’ dedi. Daha sonra 50 kişi ile yattı dediği Tuba Torun ile evlendi!” metniyle paylaştı. Aykut Erdoğdu, bu paylaşımdan yaklaşık 3,5 saat sonra, sabah 03.23’te Twitter’dan yaptığı paylaşımda, eski eşinin açıklamalarının ardından “hastaneye kaldırıldığını” duyurduğu CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan eşi Tuba Torun’dan, “yaşattıkları için” özür diledi.

Aykut Erdoğdu ile evliliğinden bir çocuğu bulunan Özge Erdoğdu ile Aykut Erdoğdu 25 Nisan 2022'de  ayrıldılar. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yaklaşık iki hafta önce, 11 Haziran Cumartesi günü CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuba Torun ile İstanbul’da evlendi.

Erdoğdu’nun ayrıldığı eşi, Twitter’da, kendi adını taşıyan “Özge” isimli bir hesap açarak cumartesi gecesi saat 23.53’te bir telefon konuşması kaydı paylaştı. Konuşma esnasında kendi görüntüsünün üçüncü bir kişi tarafından kaydedildiği anlaşılan kayıtta Özge Erdoğdu, Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun ile ilişkisi olduğu konusundaki iddialara verdiği yanıtları dinliyor. Kayıtta Erdoğdu, yardımcı olduğunu vurguladığı Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için beş kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını öne sürüyor.

Erdoğdu, kurultay boyunca kendisi için oy topladığını vurguladığı Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için kendi adını listeye koymadığını anlatıyor.

Daha sonra da Pomen ve Torun arasındaki ses kaydı da sosyal medyada paylaşıldı.