Medya
06 Kas 2018 14:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:58

Aykırı yazardan aykırı Sıla yorumu! Medya, acını görebilmek için önce CV'ni ister!

Muhafazakar medyanın aykırı yazarı Esra Elönü, Sıla'ya şiddet olayında medyanın rolünü masaya yatırdı.

Türkiye günlerdir oyuncu Ahmet Kural'ın şarkıcı Sıla Gençoğlu'na uyguladığı iddia edilen şiddeti tartışıyor.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, fiziksel şiddet gördüğünü iddia ettiği oyuncu sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi olmuş ve mahkemeden Kural'ın 3 ay süresince kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırmıştı.

Olayla ilgili olarak Kanal D Haber'e konuşan Ahmet Kural ise, " Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum.28 Ekim günü Sıla ve ailem yemek yedik. Güle oynaya evimize geldik. Aramızda karşılıklı itişme oldu. Bu esnada sadece kolunu tuttum. Onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Çok üzgünüm, çok!" açıklamasını yapmıştı.

Haber7.com yazarı Esra Elönü ise Ahmet Kural-Sıla Gençoğlu olayında medyayı hedef tahtasına oturttu. Medyanın acıya eşit yaklaşmadığını, erkek egemen medyasının şiddete uğrayanın ünlü ya da ünsüz olmasına göre tavır geliştirdiğini ileri süren Elönü, "Medya, acını görebilmek için önce CV'ni ister" diye yazdı.

İşte Elönü'nün "Dayak gurmeliği dersleri için son başvuru" başlıklı bugünkü yazısı:

Ünlü mamülleri konuşuyoruz. Şöhret un ufak ediyor ruhu. Ya kurdun önündesin ya da kuşun.

Öncelikle şunu söyleyeyim eğer bir kadın şiddete uğruyorsa şiddete uğratmalı. Acıdığı kadar acıtmalı. Alçaldığını hissediyorsa alçaltmalı. Yükseğini görüyorsa hiddetin o da zirvede bırakmalı.

Şiddete çözüm aramak için aforizma patlatmaya gerek yok, sağlamından bir yumruk patlatabiliyorsanız bir de yanında karakter gevreği, leziz fotojenik dayak menüsü işte budur..

Yogalarda nefes dizayn edip, Evrene mesaj yolladığınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz o mesajlar Emre’ye Veli’ye gidiyor söyleyeyim. Yogalarda tek hamlede ziplenip cep boy kadın olacak saçma hareketler yapacağınıza lütfen uzak yakın kısa mesafe dövüş sanatlarını öğrenin. ( Medya böyle istiyor çünkü)

Kadın ne kadar toplu yaşasa da zayıf ölür. Çünkü Medya Hazretleri bunu ister. Medya acı seçer..
Acıyı ayıklar, kılçığından çıkarır, kalanı da bir sudan geçirir ve sunuma hazır hale getirir. Kadın ve erkek eşitliğinden ziyade lütfen erkek medyasının acıya eşit yaklaşamama sorununu tartışın .

Son üç gündür Sıla mı Gurbet mi adını sen koy.. Şarkısı eşliğinde kamera hamallığı yapan medya! Aynı acıyı en gösterişli kim yaşıyorsa onun mahremine çullanan medya. Kadının dayak yemesiyle değil hangi kadının dayak yediğiyle ilgilenen medya.

Medya maymunlukları için her acı fıstık gibidir. Bunu anladık. Ünü olmayan kadınların şiddet mağduru ünü olanların da şiddet mağlubu olduğunu da medya bize gösterdi.

Bu bizde var olan şiddetin hayvanlık mahsulü olduğu düşüncesini değiştirmeyecek..

Bu durumda dayak gurmesi Medya. Kıvamına, tazeliğine, malzemelerin kalitesine o karar veriyor çünkü..

Medya, acını görebilmek için önce Cv’ni ister.. Sonra seni işine alır. Acının stajyeri misin yoksa gerçek sahibi misin o karar verir. Raf ömrün tükendiğinde acına değil işine son verir..