Gündem
05 Haz 2011 11:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

AYHAN ÇARKIN'DAN ŞOK İTİRAF! YILMAZ ERDOĞAN'IN AMCASINI BEN ÖLDÜRDÜM!

Susurluk'un en önemli isimlerinden eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'dan çok çarpıcı açıklamalar.

Susurluk davasının en önemli isimlerinden olan eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın, Ankara’da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından yapılan sorgusunda, 1990’lı yıllarda Ankara’da aralarında ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın amcası Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan’ın da bulunduğu 4 faili meçhul cinayete bizzat katıldığını itiraf ettiği öğrenildi. Çarkın’ın, Savcı Yüksel’e, bu cinayetlere ilişkin yerleri de gösterdiği iddia edildi.

Çarkın’ın itiraf ettiği cinayetlerin; 199294 yılları arasında Avukat Yusuf Ekinci, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın, DEP İl Başkanı Faik Candan ile Sağlık Bakanlığı’nda ihale yolsuzluklarına karşı mücadelesi ile tanınan Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan’ın öldürülmesi olayı olduğu iddia edildi.

OLAY YERİNİ GÖSTERMİŞ
Şubat ayında, "vicdanının rahatsız olduğunu" söylemesi üzerine İstanbul’da gözaltına alınarak sorgulanan Çarkın, serbest bırakılmıştı. Çarkın’ın Ankara’daki faili meçhul cinayetlerle ilgili ifadeleri Ankara’ya gönderilince soruşturma için Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel görevlendirilmişti.

Cemal DOĞAN/Habertürk