Medya
25 Tem 2018 16:13 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:46

Aydınlık yazarının 'Atatürk' tweetine tepki: "Bir kadın için ‘aranıyor’ diye yazmak..."

Milliyet yazarı Özay Şendir, Aydınlık gazetesi yazarı Rıza Zelyut’un o paylaşımı eleştirdi.

Anıtkabir'de çektiği videoda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci’ye tepki gösteren Aydınlık yazarı Rıza Zelyut’a Milliyet yazarından sert eleştiri geldi.

Zelyut Twitter hesabından İnci'nin fotoğrafını paylaşarak, "Bu Safiye, Atatürk'e neden hakaret etti? Dudaklar ve gözler boyalı. Yüzünde allık; başında güneş gözlüğü. Gözler çok çok davetkâr. Aranıyor... Cinsel açlığını gençlere duyurmak için böyle bir çıkış yaptı. Atatürk'e hakaret eden kadınların hastalığı, fikirsel değil cinseldir." ifadelerini kullanmıştı.

Şendir bugünkü yazısında “Bir kadın için ‘aranıyor’ diye yazmak, başlı başına bir garabet, ayıp.” diyerek Aydınlık yazarına tepki gösterdi.

Özay Şendir'in bugünkü yazısından o bölüm:

Hayatımda okuduğum en kötü analizlerden biriydi. Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren bir video çekip, bunu sosyal medya hesaplarında paylaşan Safiye İnci’yle ilgili, Aydınlık gazetesi yazarı Rıza Zelyut’un yazdıklarından söz ediyorum. Twitter’da paylaşılan mesajı aynen alıyorum buraya: “Bu Safiye, Atatürk’e neden hakaret etti? Dudaklar ve gözler boyalı... Yüzünde allık; başında güneş gözlüğü. Gözler çok çok davetkâr... Aranıyor... Cinsel açlığını gençlere duyurmak için böyle bir çıkış yaptı. Atatürk’e hakaret eden kadınların hastalığı, fikirsel değil, cinseldir.”

Bir kadın için ‘aranıyor’ diye yazmak, başlı başına bir garabet, ayıp.

Üstelik erkeklerin kafasının durmadan kadın bedeni üzerinde çalıştığı, cinsel açlığın sıklıkla edepsizliğe ve suça döndüğü bir ülkede, kadınların bu tür şeyler yaparak ‘aranıyor’ olmasına hiç ihtiyaç yok. ‘Elini sallasa, ellisi’ denir ya, bizim memlekette en az 500’ü hazır!

Her neyse, yaptığı ne olursa olsun, bir kadın, bir insan için yazılamaz bunlar ve yazılmamalı...

Hele ki daha sonra iddia edildiği gibi Atatürk’ü her şekilde savunmak falan gerekçe olamaz bu cinsiyetçi analize...



Bu ülkenin kadınlarına birey olma hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu şekilde savunduğunu iddia etmek, aslında ona en büyük zararı vermek demek. İnce’nin işlediği suç, şuursuz ya da provakatör olması, ayrı bir konu, bu dil ayrı... Bu dil, İnci’yi mağdur gösterir, kamuoyunda destek bulmasını sağlar.