Gündem
28 Şub 2014 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Aydınlık sürmanşetten suçladı! Cemaat Cumhuriyet'i ele geçirdi!

Aydınlık gazetesinin sürmanşetinde Cumhuriyet'e dönük ilginç bir suçlama yer aldı: Cemaat Cumhuriyet'i ele geçiriyor...

Ulusalcı basının önde gelen gazeteleri Cumhuriyet ve Aydınlık arasında yeni bir polemik başgösterdi. Aydınlık gazetesi bugün sürmanşetten "Cumhuriyet'ten Atatürkçüler tasfiye ediliyor" başlığı ile çıkarken Cumhuriyet'in Cemaat'e yakın kadroların eline geçtiğini iddia etti.

"ATATÜRKÇÜ YAZARLAR TASFİYE EDİLİYOR"

"İlhan Selçuk ve usta Cumhuriyet yazarlarının emeğiyle kurulan Cumhuriyet Vakfı’nın kontrolü, İkinci Cumhuriyetçilerin eline geçti." diyen Aydınlık şöyle devam etti: "Zamanla Atatürkçü Cumhuriyet yazarları tasfiye edildi. Kalan Atatürkçü yazarların ne yapacağı merakla bekleniyor"

Gazetede Atatürkçülük ve yakın tarih hakkında önemli çalışmaları bulunan Vakıf Başkan Yardımcısı Alev Coşkun'un da tasfiye edilenler arasında olduğunun belirtildiği yazıda, Cumhuriyet Vakfı’na İlhan Selçuk tarafından alınan İnan Kıraç’ın, bu gidişe dayanamayarak istifa ettiği ve vakfın dış dünya ile ilişkisini kurmak açısından Cumhuriyet’e Koç Vakfı’nı temsilen getirilen Nevzat Tüfekçioğlu’nun, vakfa büyük katkı sağlayan Şevket Tokuş'un da yine istifa ettiği belirtiliyor.

BEKİR COŞKUN İSTİFA ETMİŞTİ

Cumhuriyet gazetesi Aydınlık'ın "Atatürkçü yazarlar tasfiye ediliyor" iddiasının yanısıra önemli bir yazarını kaybetmenin sarsıntısını yaşıyor. Hürriyet ve Habertürk'ten kovulduktan sonra Cumhuriyet'te yazmaya başlayan Bekir Coşkun geçtiğimiz gün gazetesinden istifa ederek Sözcü ile anlaşmıştı.