Gündem
02 Kas 2020 09:30 Son Güncelleme: 02 Kas 2020 09:34

Aydınlık haksız yere kovduğu gazeteciye tazminat ödeyecek

Aydınlık gazetesinde 5 yıl 4 ay editör olarak çalışan Aysen Beyaz, işten çıkarıldıktan sonra sosyal haklarını alamadığı için açtığı davayı kazandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i de etiketleyen Aysen Beyaz, partinin yayın organı olarak da nitelendirilen Aydınlık gazetesinde uğradığı mağduriyeti Twitter hesabından duyurdu. 

T24'den Candan Yıldız'a konuşan Beyaz, Twitter'da sözünü ettiği hakaretle ilgili olarak "Tek başına çocuk büyüten bir kadınım. Ben hakkımı istedim. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Erkan Önsel beni aradı. Telefonda bağırdı. 'Vatan millet savaşı varken, memleket böyleyken' benim neyin peşinde olduğumu ima eden cümleler kurdu" dedi.

Türkiye Gençlik Birliği'nin kurucularından Mustafa İlker Yücel'in Aydınlık gazetesine genel yayın yönetmeni olduktan sonra TGB kadrolarını gazeteye getirdiğini belirten Beyaz, Erkan Önsel'in de Mustafa İlker Yücel hakkında " Vatansever bir adamdır" dediğini aktardı.

Daha önce Sabah, Bugün ve Takvim gibi gazetelerde çalıştığını ifade eden Beyaz, gazeteye İlker Yücel'in genel yayın yönetmeni olmasının ardından "Üvey evlat muamelesi" gördüklerini ifade etti. 

Mahkemeye gitmemek için çok uğraştığını da ifade eden gazeteci Beyaz, Doğu Perinçek'le de konuştuğunu, kendisine "Sen haklısın" dediğini ancak ses çıkmadığını belirtti.