Gündem
26 Eki 2023 07:12 Son Güncelleme: 26 Eki 2023 07:16

Aydın’da korkunç olay: KYK yurdunda asansör düştü! ‘Bir öğrenci hayatını kaybetti…’

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansör düştü, olayda 1 öğrenci hayatını kaybetti.

Aydın'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu 1 öğrenci yaşamını yitirdi.

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansör düştü, olayda 1 öğrenci hayatını kaybetti. Öğrenciler yurdun önünde "Katil KYK" sloganları attı. Yurda güvenlik güçleri sevk edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde; ambulansa asansörden çıkarılan cesedin taşındığı görüldü.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Alınan bilgiye göre akşam saatlerinde yaşanan olayda, 15 kişilik asansöre 16 öğrencinin bindiği, arızalanan asansörün düşmesi sonucu 1 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Aydın Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi.

"ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA ÜRÜTÜLÜYOR"

Vali Canbolat, “15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik” diye konuştu.

Gerekli müdahalelerin yapıldığını dile getiren Canbolat, "Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan yurdun önünde toplanan kalabalık bir öğrenci grubu, slogan atarak olaya tepki gösterdi.

ÖĞRENCİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu öğrenildi. Ertaş'ın ailesine haber verildiği öğrenildi.

Öte yandan, Zeren Ertaş’ın geçen 9 Temmuz tarihinde bir sosyal medya hesabında asansör fotoğrafı paylaştığı ortaya çıktı. Ertaş’ın, yayımladığı asansör fotoğrafının üzerindeki "Sadece ölüler görür" ifadesi dikkati çekti.

ETİKETLER
#kyk #asansör #yurt