Gündem
31 Mar 2021 06:32 Son Güncelleme: 31 Mar 2021 06:50

Aydın'da deprem korkuttu! 3,7 büyüklüğünde

Kuşadası Körfezi'ndeki 3,7 büyüklüğünde yaşanan deprem Aydın, Muğla ve İzmir başta olmak üzere çevre illerde hissedildi.

Kuşadası Körfezi'nde saat 23.54'te deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3,4 olarak açıklarken, AFAD ise 3,7 olarak duyurdu. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayınlanan son depremler listesi verilerine göre Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde deprem meydana geldi.

Aydın’da şiddetli sarsıntıya neden olan deprem İzmir ve Manisa illerimizde de hissedildi. Son dakika depreminin ardından vatandaşlar panik yaşadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi resmi Twitter hesabında yapılan açıklamaya göre Ege Denizi Kuşadası Körfezi, Aydın ili kıyılarında yerin 4.1 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin 3.4 şiddetinde olduğu duyuruldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre ise depremin şiddeti 3.7 olarak ölçülürken, derinliği 6.96 Kilometre, merkez üssü ise Kuşadası - Aydın olarak duyuruldu.