Gündem
27 Ara 2011 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

AYDIN MENDERES'İN ERDOĞAN'DAN SON İSTEĞİ NEYDİ?

İşte önceki gün toprağa verilen Aydın Menderes'in Başbakan Erdoğan'dan son isteği...

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 23 aralık gecesi hayatını kaybeden ve önceki gün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanan eski başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’in Aksiyon dergisine verdiği son mülakatında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Ergenekon ve Balyoz davalarının arkasında durmasını istediği ortaya çıktı.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARININ ARKASINDA DUR
Aksiyon dergisi, Menderes’le yapılan son görüşmeyi kapağına taşıdı. Menderes, babasının neden cuntacıların üzerine gidemediğini “Hainler vardı, çevresi kuşatılmıştı, yalnız ve çaresizdi” sözleriyle anlattı. Menderes, Başbakan Erdoğan’ın tarihten ders çıkarıp Ergenekon ve Balyoz davalarının arkasında durmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Babası için “Menderes yalnızdı” ifadesini kullanan Aydın Menderes’e göre o günkü şartlar içinde Emniyet içindeki bazı Demokrat Parti’ye (DP) bağlı görevlilerle cuntanın peşine düşüp bunları açığa çıkarmak kolay değildi.

AK PARTİ’YE NASİP OLDU
Aydın Menderes güncel gelişmelere ilişkin ise şunları söyledi: “Bugünkü AK Parti iktidarının cesaretle asker içindeki illegal her türlü oluşumun üstüne gitmesi, Ergenekon ve Balyoz adıyla anılan davaların açılmış olması son derece de önemli bir gelişmedir. Gereken dersi çıkartıp uygulamak AK Parti iktidarına nasip olmuştur. Söz konusu adımların atılmış olması ne kadar önemli ise de sadece bunlarla askerin artık darbe yapamasa da siyasete müdahalesinin bütün yollarını ve ihtimallerini kapatacağını farz etmek ciddi bir eksiklik olur.”