Gündem
25 Ara 2011 14:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

AYDIN MENDERES SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, Anıt Mezar'da toprağa verildi.

Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından cenaze arabsına bindirilen Aydın Menderes'in naşı Anıt Mezar'a getirildi. Anıt Mezar'da düzenlenen törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Vali Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda siyasetçi ve halk katıldı. Aydın Menderes, Kuran-ı Kerim okunması ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Bu sırada Ümran Menderes ve aile yakınlarını gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Defin işleminin ardından misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.

Anıt Mezar çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Menderes'in ölümü ile derin bir acı duyduğunu ifade ederek, aileye başsağlığı diledi.

Celal Bayar'ın torunu Emine Gürsoy Naskali ise Aydın Menderes'in memleket için birçok hizmetlerde bulunduğunu belirterek, "Aydın Menderes'in çok özgün bir duruşu vardı. Sükunetle fikirlerini ifade eden bir insandı. Son yıllarda hepimizin şahit olduğu üzere gündemle ilgili belirleyici ifadeleri yol gösterici ifadeleri oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında ilk tavır koyan o olmuştu. Referandumda vesayet rejimini sonlandırmak için evet oylarını desteklemişti" diye konuştu.

Adnan Menderes'in torunu Adnan Menderes ise basın mensuplarına ve cenazeye katılanlara teşekkür etti.