Gündem
29 Haz 2013 17:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

AYDIN DOĞAN'IN KIZINA BÜYÜK ŞOK! BAKANLIK EL KOYDU!

Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ villalarını yaptırmak için yüzlerce ağaç kesmiş.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın Bodrum'daki villalarına şok durdurma kararı. Yalçındağ'ın Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde arkeolojik ve doğal sit alanı ilan edilmiş mevkide inşa ettirdiği villa tipi evler için yüzlerce ağacı yok ettiği ortaya çıkınca bakanlık bu konuda çalışma başlatarak villaların çevreye zarar verdiği gerekçesiyle yapımını durdurdu.

VİLLALARI İÇİN YÜZLERCE AĞACI YOK ETMİŞ
Gezi parkındaki 8 ağacın kesildiği iddialarıyla eylem yapanlara Doğan Medya Grubuna bağlı başta CNN Türk olmak üzere Aydın Doğan'ın birçok yazılı ve görsel medyası destek verirken kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kendi villalarını inşa ettirmek için orman arazisi içindeki yüzlerce ağacı yok ettiği ortaya çıktı.

SİT ALANI OLARAK BELİRLENMİŞ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı villalar hakkında inceleme başlattı. Buna göre bakanlık Bodrum'un Çomça mevkiinde yapılan ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'a ait olduğu tespit edilen villalar hakkında 'III. Derece Arkeolojik ve II. Derece Doğal Sit Alanı' olarak belirlenen yere yapılmasından dolayı durdurma kararı verdi.

VATANDAŞA AYRILAN BÖLGEYİ KENDİNE ALMAYA ÇALIŞMIŞ
Öte yandan villaları yapıldığı arazi 3621 sayılı kıyı kanunu kapsamında olup parselin deniz yönündeki sahil şeridinin birinci bölümünde parsele ait harita plan örneğinde yeşil alan olarak kamu malının hizmetine sunulmuş. Sahil şeridinin ikinci kısmı ile ilgili olarak da piknik alanı gibi günübirlik vakit geçirilmesi için ayırtılmış. Ancak Doğan kızı devletin vatandaşa ayırdığı bu yerleri tek başına istimlak ederek kendi üzerine almaya çalışmış.

KAÇAK YAPI YAPMAYA ÇALIŞMIŞ
Ayrıca bakanlık incelemelerinde doğal sit alanı kabul edilen mevkii de bir yapı inşa etmek için Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvuru yaparak yapı ruhsatına ilişkin izin belgesi alması gerekirken herhangi bir başvuru yapmadığı da gözlemlendi. Böylece Doğan kızı devletin izni olmadan kaçak yapı yaptığı da ortaya çıktı.