Medya
23 Şub 2014 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Aydın Doğan'ı birileri sokak ortasında dövüyor!

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, kendisi ve gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunan Aydın Doğan'ı köşesine taşıdı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın dün kendisiyle ilgili kaleme aldığı yazının ardından suç duyurusunda bulunmuştu.

Doğan'ın avukatı Şehnaz Doğan Yüzer'in yaptığı yazılı açıklama da bugün Hürriyet, Posta, Radikal gazetelerinin ilk sayfalarında yer aldı.

Yazılı açıklamada, Aydın Doğan hakkındaki yargı sürecinin Cem Uzan'in iftirasıyla başladığı, Aydın Doğan'ın birçok davadan beraat ettiği ve Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısıyla yargı sürecinin etkilenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Doğan'ın avukatının yaptığı açıklama şu şekilde:

"Sahipliği konusu 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana “havuz” kelimesiyle birlikte sıkça gündeme gelmekte olan Sabah isimli gazetenin müvekkilim Sayın Aydın Doğan ile ilgili iftira ve yalana dayalı çirkin yayınları artarak devam etmektedir. Müvekkilim bugüne kadar bu karalama kampanyasını sabırla karşılayarak cevap vermemiştir. Ancak müvekkilimin sessiz duruşunu yanlış değerlendiren Sabah gazetesinin ortalıkta gözükmeyen sahibi ve yönetimi, tetikçileri aracılığıyla ahlak sınırlarını zorlamaktadır. Müvekkilim hakkındaki bu süreç halen yolsuzlukları nedeniyle yurtdışında kaçak yaşamakta olan Cem Uzan’ın bundan 13 yıl önceki bir iftirasıyla başlamıştır. Geçen bu süre içinde ise müvekkilim aynı konuyla ilgili davalarda yedi ayrı mahkemede yedi kez beraat etmiştir. Buna rağmen Rasim Ozan Kütahyalı isimli şahsa yazdırılan yazıyla Yargıtay süreci etkilenmeye çalışılmaktadır. Pazartesi günü bu yazıda imzası bulunan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, Sabah yönetimi hakkında yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna duyururuz'

Rasim Ozan Kütahlı da Aydın Doğan'ın suç duyurusunu bugünkü köşesine taşıyarak şunları yazdı:

Dünkü yazımla ilgili Aydın Doğan hakkımda suç duyurusunda bulunmuş.

Fakat suç duyurusunun içeriği komedi.

Ben zaten paralel örgütün Doğan'a zorbalık yaptığını ve kendisini kafeslemek için beraatlerini bozduğunu yazıp duruyorum. Aydın Bey ise sanki Yargıtay'da beraatini bozduran benmişim gibi suç duyurusunda bulunmuş.
İnsan gülüyor...

AYDIN DOĞAN BENİ İYİ TANIR

Fakat kendisi beni iyi tanır ki ben doğru bildiğimi yazmaya devam ederim. Benim talimat almayıp inisiyatif alan bir şahsiyet olduğumu da Aydın Bey iyi bilir.
Doğan'a haksızlık yapıldığı zaman da karşı çıkmasını bilirim. Mesela Doğan'a bu paralel muamele açık bir zorbalıktı. Paralel örgüt Türkiye'yi vesayet altına alma projesine Doğan'ın da destek vermesi ya da en azından bu ihanete suskun kalması için kalleşçe bir yöntemle tüm Doğan Ailesi'ni esir etmeye çalışıyordu. Paralel örgüt vereceği iki kararla Doğan'ı 5 milyar dolara yakın bir mali yük altına sokabilirdi...

Aydın Doğan "Yargıyı hukuk tanımayan bir çete ele geçirmiş. Bu ne rezalettir yahu" derken çok haklıydı. Fakat aynı Aydın Doğan'ın hukuk tanımayan çete dediği yapılanmaya boyun eğdiği şu an artık kanıtlarıyla ortaya dökülmüş durumda.

Doğan kendisiyle görüşen paralel müride iki husus ile Fethullah Gülen'in ilgilenmesinden duyduğu mutluluğu dile getiriyor. Nitekim o kritik konuşmadan bir ay önce Temmuz 2013'te şöyle bir karar çıkıyor...

Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandıkları davada beraat eden iş adamı Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 sanığın, Yargıtay'ın bozma ilamının ardından yeniden yargılanmasına başlandı. Mahkeme, önceki kararında direnerek, 4 sanık hakkında yeniden beraat kararı verdi.

Fakat bu beraate rağmen birinci husus henüz bitmedi. Dosya yine Yargıtay'da. Dün yazdığım gibi Mayıs 2012'de de Doğan'ın hukuk tanımayan çete dediği yapı tarafından beraat kararı bozulmuştu. Paralel örgüt Doğan'a Hala ipin benim elimde mesajını veriyordu. Fakat Doğan şunu bilmeli ki bugün itibariyle insanları kafeslemek için dilediği kararı verebilen yargı imamlarının işlevi bitmiştir. Devlete rağmen bu imamlar ve özellikle başimam paralel yargı tesis edemez artık. Doğan bu gerçeği teşhis edemeyip hala imamlarla işbirliği mi yapacak yoksa meşru yolu mu tercih edecek?
Göreceğiz...

GÜLEN'İN PARALEL DEVLETİN BAŞİMAMI OLDUĞUNU İSPATLIYOR

Aynı şey Doğan Yayın Holding'in yüzde 25'inin Alman firması Axel Springer'e satışı işlemleriyle ilgili ikinci husus noktasında da geçerlidir. Aslında Doğan'ın bu iki husus için Gülen'den ricacı olduğunun söylendiği konuşma kaydı bile Gülen'in meşru devlete paralel bir devletin Başimamı olduğunun kanıtıdır.

Gülen'in devlet içinde devletin başı haline gelmesinde ise hem bu hükümetin hem de benim gibi medya aktörlerinin kabahati vardır. Bunu da dürüstçe itiraf etmek boynumuzun borcudur... Fakat aynı kabahat şu anda da Aydın Doğan için geçerlidir. Doğan tüm gerçekleri bildiği halde ve bizzat kendi mağdur olduğu halde şu an bu konumda bulunuyor.

Üstelik Doğan'ın kendi medyasında hala birileri Devlet içinde paralel örgüt diye bir şey yoktur. Bütün bunlar yalan diye aleni kara propaganda yapabiliyor.

BİRİLERİ DOĞAN'I DÖVÜYOR...

Bu durum aynen şuna benziyor... Birileri Aydın Doğan'ı sokak ortasında dövüyor.
Doğan'ın yüzü gözü yara içinde kalıyor. Bütün bunları bizzat yaşayan Aydın Bey'in kendisi.
Fakat Doğan'ın medyasında o dayakçı çeteye bağlı bir gazeteci çıkıp böyle bir olayın olmadığına, Doğan'ın dövülmediğine kamuoyunu ikna etmeye çabalıyor... Vaziyet bu kadar traji- komik..