Polemik & Kulis
21 Ara 2015 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Aydın Doğan'dan stratejik hamle! Damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ı hangi göreve getirdi?(Medyaradar/Özel)

Doğan Medya Grubu'nda beklenen atama gerçekleşti. Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yeni görevi ne oldu?

Aydın Doğan'ın damadı olan Mehmet Ali Yalçındağ Doğan Medya Grubu'nun yeni CEO'su oldu.Yalçındağ 1990 yılından bu yana görev yaptığı Doğan Yayın Holding’teki üst düzey görevlerinden 2102 yılında ayrılarak Yandex Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.

Yalçındağ Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajda "AKP'nin medyaya baskısı" ile ilgili iddialara "Ben AK Parti iktidarı döneminde de medyada yöneticilik yaptım ve daha tek bir gün olsun en ufak bir baskı ya da müdahale görmedim." diyerek yanıt vermişti.

“AK PARTİ ÇOK İYİ İŞLER YAPTI”

AKP'ye övgüler dizen Yalçındağ, "Peki, sahiden iyi mi AK Parti iktidarı?" sorusuna ise o röportajda şöyle yanıt verdi: "Bakın 11 yıl oldu. Bu 11 yılın hepsine iyi diyemem ama AK Parti çok iyi ve çok önemli işler yaptı. Özellikle ekonomi alanında. Ülkeyi zenginleştirdi. Ülke nerden nereye geldi… Bunları kimse görmezden gelemez. Bir işadamı olarak ben bunları nasıl inkâr ederim?"

MEHMET ALİ YALÇINDAĞ KİMDİR?

1964 doğumlu Mehmet Ali Yalçındağ, 1989 yılında American College in London'dan mezun oldu.1990 yılında Doğan Dış Ticaret'te çalışmaya başlayan Yalçındağ 1991 yılında Doğan Holding İcra Komitesi'nde ve 1992 yılında da Milliyet Gazetesi'nde genel müdür yardımcısı olarak görev aldı. 1996 yılında Doğan Holding'teki medya şirketleri Doğan Yayın Holding çatısı altında birleştirilirken Mehmet Ali Yalçındağ, bu kuruluşun yönetim kurulu başkan vekilliğine getirildi. 1999 yılında da Doğan Yayın Holding'in icra kurulu başkanlığına atandı.
Yalçındağ Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA ) Türkiye Başkanı, Türkiye Reklam Konseyi Başkanı, TÜSİAD Üyeliği, Galatasaray Spor Kulübü Üyeliği, WEF Medya Yöneticileri Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.
Arzuhan Doğan Yalçındağ ile evli ve iki çocuk babasıdır.

MEDYARADAR/ÖZEL