Gündem
02 Eyl 2016 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Aydın Doğan'dan Sabah'a 'Yenikapı Ruhu' ile yanıt!

Aydın Doğan, Yenikapı ruhu diye adlandırdığı birlik ve beraberlik havasını bozmayacağını duyurdu.

30 Ağustos ile ilgili manşeti sonrasında Sabah gazetesi yazarlarının "fabrika ayarlarına geri döndü" şeklinde eleştirilerine maruz kalan Doğan grubu bu sefer polemiğe girmek yerine başka bir yöntem tercih etti.

Avrupa Birliği'nde üstlendiği görevlerde "Türk dostu" olarak bilinen İsveç eski Başbakanı Carl Bildt başkanlığındaki Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) heyetini özel bir resepsiyonda ağırlayan Aydın Doğan Vakfı onursal başkanı olarak bir açıklama yapan Aydın Doğan, Yenikapı ruhu diye adlandırdığı birlik ve beraberlik havasını bozmayacağını duyurdu.

Aydın Doğan Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, Ankara'da önceki akşam düzenlenen davetle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin seçkin heyetinin Ankara gezisine verdiğimiz destek, 15 Temmuz'daki menfur darbe girişiminden sonra bizim grup olarak ülkemize, demokrasimize sahip çıkma kararlılığımızın bir ifadesidir. 15 Temmuz'dan sonra ülkemizde hem iktidarı, hem muhalefet partilerini, hem de toplumun çok geniş kesimlerini içine alan, eşine nadir rastlanan bir uzlaşı havası belirdi. Ortaya çıkan bu yeni atmosfer hepimizi sevindirdi, umutlandırdı.

Yenikapı mitinginde de kendisini gösteren bu birlik ve beraberlik havasının sürmesi hepimizin en halisane arzusudur. Biz Doğan Grubu olarak 15 Temmuz gecesi nasıl demokrasimize kuvvetle sahip çıktıysak, sonrasında da bu yeni uzlaşı havasını destekleyen bir tutum aldık. Bu tutumumuzda samimiyiz.

Gazeteciliğimizi de grubumuzun bağlı olduğu evrensel ilkeler doğrultusunda sürdürme kararlılığındayız. Bu uzlaşı ortamının bozulmasına yol açacak polemik ve tartışmalara da meydan vermeyeceğiz. Türkiye'de 15 Temmuz sonrasında ortaya çıkan birlik ve beraberlik havasını bozmaya kalkışanlar olursa, bunun sorumluluğu onların üzerinde kalır."