Gündem
30 Mayıs 2010 18:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

AYDIN DOĞAN'DAN RUHAT MENGİ'YE CANLI TELEFON SÜRPRİZİ! HER AÇIDAN'A BAĞLANAN DOĞAN NELER SÖYLEDİ?

Aydın Doğan, Ruhat Mengi'nin hazırlayıp sunduğu "Her Açıdan" programına canlı telefonla bağlandı..

Aydın Doğan, Ruhat Mengi'nin hazırlayıp sunduğu "Her Açıdan" programına canlı telefonla bağlandı..

Doğan'ın telefonla bağlanmasının nedeni ise "Medyada tekelleşme" konusuydu.

Çünkü; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mithat Sancak, "Medyada Tekelleşme" konusuna atıfta bulunmuştu..

Bu konunun tartışıldığı sırada Aydın Doğan yayına bağlanıp bu konuya ilk kez açıklık getirdi. Doğan, devlet ihalelere girmesinin nedenine de anlattı..

"Basında tekelcilik, medya kuruluşları devlet ihalesine girmemeli" diyenlere karşı benim de bir-kaç sözüm var diyerek söze başlayan Doğan, "Ben bu sözü basının bağımsızlığı ve ekonomik yapısına bağlıyorum" dedi..

Doğan ayrıca; tekelcilik konusunu da ise şöyle tanımladı: "Bence bir takım çevrelerin başarılı yayın gruplarını karalamak için kendilerine göre ürettikleri tabir."

"Ben diyorum ki; 235''ten fazla yerel, 20 den fazla ulusal kanal varsa, bu ülkede tekelcilikten söz edilemez. Bir kanal reyting ve reklam alıyorsa başarıdır bu. 4 büyük tv birbirine yakın reyting üretiyor. Gazetelerde de tiraj alıyor.. Bu başarıdır. Bunu baltalamak için mücadele ediliyor"

BÖLGESEL GAZETELER OLMALI

Bu kadar çok kanalın ve gazetenin olduğu Türkiye'de artık bölgesel konusunda gazetelerin olması gerektiğine dikkat çeken Aydın Doğan, "Böyle ortakda tekelleşme olur mu, olmaz" dedi...

Doğan Grubu'nun vergi meselesi

"Bu konuda çok üzerimize gelindi. Konu yardıga olduğu için konuşmayacağım" diyen Doğan sözlerine şöyle devam etti:


"Devlet ihalelerine girmemeli sözünü doğru bulmuyorum."

Aydın Doğan, devlet ihalelerine girmesini eleştirenlere de cevap verdi: "Kendi grubum adına konuşayım. 4 ihaleye girdim. Bunlardan birisi PO ihalesi. Kamuoyunun gözü önünde yapıldı. Doğuş ve Koç ile İş Bankası-Doğan arasında, halkın gözü önünde kıyasıya ihale rekabeti yaşandı. Bunu da kamuoyunun gözü önünde aldım. Medya baskısı olmadan."

Eleştirmek için tartışıyor

İkinci ihale Star TV ihale herkese açıktı. Bir grubun 300'e karşı 306 milyon dolara aldık. Herkesin bu konuyu eleştirmek için tartıştığına dikkat çeken Doğan, "Medyanın baskısı sonucu aldı dediler. Milletin gözü önünde yapılan ihale konusunda bizim grup haber mı yaptı" diye konuştu.

Hilton oteli ihalesi

"Bu ihale de halkın gözü önünde yapıldı. Devler iştirak etti.Medya ihaleye girmesin sözlerini doğru bulmuyorum.Medya büyük sanayi kuruluşu olmuştur."

Doğan dünya örneklerinden de bilgi verdi. Fransa'nın Figaro Gazetesi'ni öne çıkardı. Sahibinin "uçak ürettiğini" anlattı.Bu bilgileri veren Doğan, "Duramadım buna. Bilgilendirmek istemedim. Ekonomik bağımsızlıktır medyanın sorunu. Bizim grup dışında hemen hemen tümü kaynak üretemiyor. Dİğer işlerden kazandıklarını gazete ve tV'le getirip harcıyorlar. Bu doğru değil. Onun için yayın bağımsızlığından sözedilemez. izah etmeye çalıştım."