Gündem
31 Ağu 2010 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

AYDIN DOĞAN'A YOK ÇALIK'A VAR! İŞTE ŞAŞIRTAN KARAR!

RTÜK, atv'ye Çalık'a satılmadan önceki dönemde verilen cezaları affetti. Aydın Doğan'a ait STAR TV'yi ise bu uygulamadan muaf tuttu.

RTÜK, ATV’ye verilen cezalara af getirdi. ATV’nin Ahmet Çalık’a satışı öncesi verilen cezalar silindi.   RTÜK aynı talepte bulunan Aydın Doğan’a ait Star TV’nin başvurusunu ise reddetmişti.

Gazeteport’un haberine göre RTÜK, Başbakan Erdoğan’ın damadı tarafından yönetilen ATV’ye verilen cezalara af getirdi. ATV’nin Ahmet Çalık tarafından satın alınması öncesi çeşitli programlar için verilen uyarı, para ve program durdurma cezaları silindi. Böylelikle, ATV’ye satış öncesi RTÜK’ün verdiği cezalar, sıfırlanmış oldu.  

RTÜK TV ve radyo kuruluşlarına bir yıllık periyot içinde, yayın ihlalleri dolayısıyla, önce uyarı, ardından da 500 bin liraya kadar para cezası veriyor. Aynı program için üçüncü kez ihlal yapılırsa bu kez program durdurma, son olarak da lisans iptali gündeme geliyor. Program durdurma 1-12 kez verilebiliyor.

STAR TV İÇİN REDDEDİLDİ
ATV, çeşitli programlar dolayısıyla RTÜK’ün verdiği eski cezalara itiraz ederek, satıştan önce verilen bu cezaları kabul etmedi. Sicilin de satıştan itibaren tutulmasını istedi.  Star TV’nin de benzer talebi reddedilmesine rağmen, ATV’nin bu isteği, oy çokluğu ile benimsendi. Böylelikle ATV’deki programlara satış öncesi verilen uyarı, para ve program durdurma cezalarına af geldi. Bu karara RTÜK üyesi Hülya Alp karşı çıktı ve muhalefet şerhi yazarak şöyle dedi:

‘’ Turkuvaz Radyo ve TV  tarafından satın alınan ATV logolu yayın kuruluşu hakkında, oy çokluğu ile kuruluşun devirden önceki sicil kayıtlarının tekerrüre esas alınmamasını ve yürütülmekte olan işlemlerinin durdurulması kararı alınmıştır.  Star TV’nin de benzer nitelikteki ve devir öncesi müeyyidelerden sorumlu tutulmama talebi, 10. İdare Mahkemesi’nce reddedilmiş,  Danıştay 13. Dairesince de onanmıştır. Devir öncesi sicil kayıtlarının tekerrüre esas alınmayarak, yeni idari kararlar tesis etmenin yolunu açacak olan çoğunluk kararına katılmam mümkün değildir!’’