Gündem
08 Ara 2010 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

AYDIN DOĞAN VAKFI GENÇ İLETİŞİMCİLERE ÖDÜL YAĞDIRDI!

Aydın Doğan Vakfınca bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Genç İletişimciler Yarışması" sonuçlandı.

Yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı alanında 28 üniversiteden 139 öğrencinin 76 projeyle ödül kazandığı yarışmanın ödül töreni, Hilton Convention and Exhibition Center'da yapıldı.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yarışmanın, üniversitelerle iş dünyası ve sektörler arasındaki işbirliğinin, iletişimin somut örneği olduğunu vurgulayarak, yıllar boyunca üniversitelerin teoride kaldığını ve hayatla iç içe olamadığını söyledi.
Yıllar boyunca süren bu teorik dönemin artık aşıldığını ifade eden Çelik, sanayi ile üniversiteler arasında işbirliğinin gün geçtikçe iyiye gittiğini belirtti.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da her alanda bir değişim ve yenilenmenin yaşandığını belirterek, insanların yeni terimler kullanmaya başladığını söyledi.
Gençlerin yeteneklerini kullanarak daha hızlı ve daha dinamik bir dünya tasarladığını ifade eden Fetvacı, bu ideallerin gelişmesinin ise kaliteli bir eğitimle mümkün olduğuna işaret etti.
Doğan Grubu'nun sosyal sorumluluklarını yürüten Aydın Doğan Vakfı'nın kaynaklarının büyük bölümünü eğitime yatırdığını söyleyen Fetvacı, "Bu yarışmayla amacımız, iletişim alanında genç yetenekleri desteklemek, onları bir araya getirmek ve medyayla yakınlaşmalarını sağlamaktır, üniversitelerle iletişim fakülteleri arasındaki bağları kuvvetlendirmektir. Mesleğin önde gelenleri ile öğrenciler arasındaki bağı daha da ileriye taşımaktır" diye konuştu.

Daha önceki yarışmalarda ödül alan gençlerin çalışmalarını başarılı şekilde devam ettirdiğini aktaran Fetvacı, yarışmaya ilginin ve katılan sayısının sürekli arttığının altını çizdi.

Ödül kazanan öğrencilere Temmuz-Eylül ayları arasında Doğan Medya Grubu'na bağlı gazete, dergi, televizyon ve radyolarda 1-3 ay arası mesleki bilgi ve görgü artırma amacıyla hazırlanan programlardan yararlanma fırsatının da verildiği yarışmada, yazılı haber dalında birinciliği, "Arkeoloji Müzesi 30 Bakan Eskitti, Bitirilemedi" başlıklı çalışmasıyla Erciyes Üniversitesinden Mehmet Ceylan, ikinciliği "Mayınlı Otlakların Çocuk Çobanları" adlı haberiyle aynı üniversiteden Leyla Hiçyılmaz, üçüncülüğü ise "İlk Genetik Çalışmalar Tozlu Raflarda Unutuldu" başlıklı haberiyle İstanbul Üniversitesinden Deniz Karabudak aldı.

Röportaj dalında birinciliği Yeditepe Üniversitesinden Aliye Tatlıpınar "Göçmen Okulunda Gönüllü İnsanlık Dersleri", ikinciliği İstanbul Ticaret Üniversitesinden Deniz Yayla ve Bayazıt Keser "Son Sandalcılar", üçüncülüğü ise Maltepe Üniversitesinden Merve Özkan "Hacker'lıktan Patronluğa" başlıklı röportajla aldı.

Araştırma-inceleme dalında birinciliği "Devlet Medya Erkek Eliyle Kadına Yönelik Şiddet" başlıklı çalışmasıyla Galatasaray Üniversitesinden P ınar Yurtsever, ikinciliği "Karambol Karambole Geldi" adlı çalışmasıyla Ege Üniversitesinden Mehmet Onur Tekin, üçüncülüğü ise "Bağımlılık Yapıcı Bir Olay: Bilgisayar Oyunları" çalışmasıyla Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinden Murcan Cumabek Kızı ve Ulanbek Egizbayev aldı.

Fotoğraf dalında birincilik "Bitmek Bilmeyen Ekmek Mücadelesi" adlı fotoğrafıyla Ankara Üniversitesinden Fatih Kılıç'ın, ikincilik "Futbol Dediğimiz Oyun Elle De Oynanıyormuş" adlı fotoğrafıyla Erciyes Üniversitesinden Kenan Şilen'in ve üçüncülük ise "Nice to Meet You" adlı fotoğrafıyla Bahç eşehir Üniversitesinden Merve Başaran'ın oldu.

TV haberi dalında birinciliği İstanbul Üniversitesinden Halil Türker ve İpek Ceylan Ünalan "İstanbul'un Tarihi Yenikapı'da Yeniden Yazılıyor" haberiyle, ikinciliği İstanbul Ticaret Üniversitesinden Muzaffer Kakaş, Kerem Baysal, Emircan Erel ve Cüneyt Sarıçamlık "Engelli Mehteran Takımı" haberiyle, üçüncülüğü ise Selçuk Üniversitesinden Hacer Özbey ve Yılmaz Ardıç "Düşünerek Gülmek" haberiyle aldı.

Belgesel dalında birinciliği Erciyes Üniversitesinden Sevim Çümen, Fethi Barut ve Niyazi Durmuş "Kayseri Ermenileri" adlı çalışmalarıyla, ikinciliği Ege Üniversitesinden Savaş Bayrıdost "Bu Horoz Kaçar" adlı çalışmasıyla, üçüncülüğü Erciyes Üniversitesinden Elif Çelik "Mada" adlı çalışmayla kazandı.

Kısa film dalında birinciliği Selçuk Üniversitesinden Ömer Kalabalık, Bilâl Gültekin, Deniz Yıldız ve Hasan İlkan Özduman "Mihman", ikinciliği Ege Üniversitesinden Ömer Sinir "38 Derece", üçüncülüğü Bahçeşehir Üniversitesinden Ayşegül Okul "Dem" adlı filmleriyle elde etti.

Radyo haber programı dalında birinciliği Erciyes Üniversitesinden Abdurrahman Keçeci "Cumhuriyet'ten Haberler Var", ikinciliği Anadolu Üniversitesinden Elif Yılmaz "Sekizinci Renk", üçüncülüğü Erciyes Üniversitesinden Semih Yemişçi "Çocukluğumuzun Çizgileri" adlı programlarıyla aldı.

İnternet yayıncılığı alanında birincilik ödülüne, Maltepe Üniversitesinden Emre Çetiner ve Bertuğ Vural "www.degisin.net" adlı çalışmayla lâyık görüldü.

Reklam dalındaki ödüller arasında reklam filmi senaryosu dalında birinciliği Ege Üniversitesinden Ege Öztayfun ve Damla Anagül "Pattex İyi Yapıştır" isimli çalışmayla, basın reklamı dalında birinciliği Bahçeşehir Üniversitesinden Osman Nadir Aydın "Efes Pilsen" adlı çalışmasıyla, radyo reklam metni dalında birinciliği Anadolu Üniversitesinden Kahraman Cenk Gürses "Çiçeksepeti.com'la Unutulmaz Aşk Hikâyeleri" adlı çalışmasıyla, internet reklamı dalında birinciliği Bahçeşehir Üniversitesinden Emre Samioğlu ve Sevgin Cumalı "Ariel-Lekesiz Beyazlık" adlı çalışmayla kazandı.

Reklam Kampanyası Büyük Ödülüne ise Anadolu Üniversitesinden Ömer Barış Özdemir, Göksu Karaman, Dicle Aysülük ve Nazmiye Zülâl Canlı "Fiery Yumuşatıcı Kampanyası" adlı projeyle lâyık görüldü.