Gündem
16 Mar 2010 00:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

AYDIN DOĞAN TRABZON'A ÇIKARTMA YAPTI! DOĞAN'IN UÇAĞINDA KİMLER VARDI?

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin medyaya ve bölgeye yaptığı hizmetler nedeniyle verdiği Ziyad Nemli Büyük Ödülü'nü, gazeteci yazar Altan Öymen'in elinden aldı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, bugün beraberinde eski CHP Genel Başkanı gazeteci yazar Altan Öymen, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan, Mehmet Y. Yılmaz, Nuray Mert ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener olduğu halde özel uçakla Trabzon’a geldi. Trabzon Havalimanı’nda Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve çok sayıda hemşehrisi tarafından karşılanan Aydın Doğan ve beraberindekiler, daha sonra Trabzon’un Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Doğan Printing Center (DPC) tesislerini ziyaret etti. Burada ilgililerden bilgi alan Aydın Doğan, Petrol Ofisi Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde de incelemelerde bulundu.

ZİYAD NEMLİ BÜYÜK ÖDÜLÜNÜ ALDI
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, akşam saatlerinde Zorlu Grand Otel’de düzenlenen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri törenine katıldı. Törenin açılışında bir konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Ata, "Bugün sahip olduğumuz Anayasal hak ve özgürlüklerin pratik bir değer kazanmasında iletişim özgürlüğünün çok özel bir yeri vardır. Bu özgürlük ne kadar engelsiz ve sorumlulukla kullanılırsa, bir ülke o kadar özgür, demokratik standardı o kadar yüksek, refah ve mutluluk düzeyi o kadar üstün olacaktır" diye konuştu.

AYDIN DOĞAN, BASININ ÖZGÜRLÜK MESLEĞİ OLDUĞUNU İYİ BİLİR
Törende daha sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu tarafından, ’Bölgeye ve medyaya yaptığı hizmetlerden dolayı’ TGC’nin kurucu Başkanı Ziyad Nemli adına verilen Büyük Ödül’e layık görülen Aydın Doğan, ödülünü gazeteci - yazar Altan Öymen ve TGC Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Ata’nın elinden aldı. Öymen, Doğan’a plaketini takdim etmeden önce yaptığı konuşmada, "Çok büyük onurlu bir görev bana tebliğ edildi. Bundan çok gurur duydum. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyeleri arasında en kıdemlilerden biriyim. Sayın Aydın Doğan, benim çok eski bir dostum. Onunla daha Milliyet Gazetesi’ni almadan tanışmıştık. Burada anlatılan başarıların temelinde onun bir çok olumlu özelliği vardır. Aydın Doğan, basın mesleğinin bir demokrasi ve özgürlük mesleği olduğunu çok iyi bilir ve uygular" dedi.

50 YILLIK İŞ HAYATIMIN 30 YILI GAZETE SAHİBİ OLARAK GEÇTİ
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, teşekkür konuşmasında, kendisini ödüle layık görenlere teşekkür ederek, "Gazeteciler Cemiyeti’nin beni, Ziyad Nemli Büyük Ödülü’ne layık görmesinden çok memnun oldum. Teşekkür ederim. Rahmetli Ziyad Nemli, bölgemizin gazetecilikle Trabzonluluğu birlikte yaşayan ve yaşatan değerli bir insandı. Bu nitelikleriyle uzun süre cemiyet başkanlığı yaptı. Aramızdan ayrılalı uzun zaman olmasına rağmen, o hep var olacaktır" dedi. Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu yıl gazete sahipliğinde 30 yılı aşıyor, 50 yıllık iş hayatımın 30’u aşkın yılı, gazete sahibi olarak geçti. 1979 yılında gazete sahiplerinin en yenisi ve en genci olan ben bugün sahiplerinin en kıdemlisi ve en yaşlısı oldum. Ve galiba, benim de emekliliğim geldi. Grubumuz yayıncılıkta 30 yılın sonunda Avrupa’nın en büyük yayın kuruluşlarından biri haline geldi. Şu anda Doğan Yayın Grubu bünyesinde 8 adet günlük gazete, 3 ulusal televizyon kanalı, 30 adet tematik televizyon, internet kanalları, ayrıca yurt dışında, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Macaristan, Hırvatistan’da reklam gazeteciliği ve internet sitelerin de bir numarayız. Romanya’da, Rumence yayın yapan, televizyon kanalı, Batı Avrupa ve Amerika’da gazete ve televizyon yayınlarımız var. Kısaca dünyanın neresinde bir Türk varsa, San Francisco’dan, Tokyo’ya kadar, orada bizim Türkçe yayınlarımız var. Şu anda Doğan Yayın Grubu bünyesinde, 14 bine yakın gazeteci ve basın çalışanı bulunmakta. Gazetecilik mesleği zor ve meşakkatlidir. Bu meslekte göreviniz ne olursa olsun, ister gazete sahibi, ister yönetici, ister temsilci, muhabir, sekreter, insanlara olayları izleme ve değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak gibi, çok önemli bir hizmet götürüyorsunuz. Elbette zaman zaman, bu mesleği ve mesleğin gereklerini yerine getirmenin büyük güçlükleri de oluyor. Ama bütün o güçlüklere rağmen, bu mesleğin gereği gibi yerine getirilmesi gereken, elden geleni yapmaya devam etmeliyiz. Çünkü Rahmetli Metin Toker’in söylediği gibi, ’Eğer adam gibi yapılırsa gazetecilik dünyanın en şerefli mesleklerinden bir tanesidir."
Doğan, sözlerini, "Ben bu bölgenin çocuğuyum, Trabzon’un benim geçmişimde çok önemli bir yeri var. Bu vesileyle beni, bu ödüle layık gören, gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ederken, ödül alan herkesi kutluyorum" diye tamamladı.

DHA’YA İKİ ÖDÜL
Ak Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’ün Dumansız Hava Sahası Projesi’nin mimarı olması nedeniyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldüğü gecede ayrıca DHA Trabzon Bürosu’ndan Yunus Emre Sel spor fotoğrafı dalında başarı, Ömür Avcı yine spor fotoğrafı dalında mansiyon ödüllerini aldı. Sel ve Avcı’ya ödülleri Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından verildi. DPC Trabzon Tesis Müdürü Erkut Çelebi de, Trabzon yerel medyasına katkılarından dolayı Basın Hizmet ödülüne layık görüldü. Diğer basın hizmet ödüllerini Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Osman Başkır, Metin Eroğlu ve Cevat Kol aldı. Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun ödülünü de Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu verdi.

TÖRENE KATILANLAR
Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, gazeteci - yazar Altar Öymen, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Vekili Necip Sevinç, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan, Mehmet Y. Yılmaz, Nuray Mert ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, spor ve basın dünyasından çok sayıda isim katıldı