Gündem
17 Haz 2015 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Aydın Doğan, Süleyman Demirel'i anlattı! 'Basını içine sindirmişti'

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, sabaha karşı vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için konuştu.

CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, hayata veda eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili anılarını anlattı.

Doğan şöyle konuştu:

“Geçen yaz bana Bodrum'da, evime yemeğe davet ettim. İsmet Sezgin, doktor Aylin Hanım, Bodrum Belediye Başkanı ve ailem vardı. Süleyman bey bana döndü, beni işaret ederek 'Seni 40 yıldır tanıyorum, sen benden bir şey istemedin. ama bende senden bir şey istemedim' dedi. 'Yayınların dolayısıyla zaman zaman sana çok kızdığım oldu, ama hiçbir zaman hükümet gücünü aleyhine kullanmayı düşünmedim' dedi. Bununla şunu anlatmaya çalışıyorum. Gayet demokrat hoşgörülü, eleştiriye tahammülü, demokrasi kültürünü özümsemiş değerli bir devlet adamını kaybettik.

Demirel'in kendisinin de söylediği gibi özellikle zaman zaman çok kızdığını söyledi. 'Ama hiçbir zaman bunu hükümet meselesi haline getirerek, senin üzerine gelmedim' dedi. Onun için diyorum ki, demokrasiyi çok özümsemiş bir insandır. Zaman zaman sitemleri oldu, 'böyle yazılır mı' dedi. Hepsine içine sindirdi. Hiçbir zaman bunu basın dolayısıyla yazdığımızı, hükümete karşı açılmış bir savaş olarak görmedi. Bir husumet olarak görmedi bunu. Basını içine sindirdi.

CNN'nin açılışı dolayısıyla da Süleyman Bey'in bana yaptığı bir şey var. 2002 seçimleri,Ak Parti’nin iktidara geldiği seçim gecesi, 'seninle dedi çok hayırlı işler, açılışlar yaptım seninle' dedi. 'Ama dedi bu CNN dedi bunların en iyisi oldu' dedi.

Çünkü seçim gecesi, 'Mehmet Ali Birand'ın yorumları, koşuşturmaları, uluslararası bir çok medya kuruluşundan daha önemliydi' dedi. 'Takdirle izledim' dedi. 'Çok erken saatte, Türkiye seçimlerinin sonuçlarını ilan ettiniz, bu değerlendirmenizi gıpta ile izledim' dedi. 'Hepsi de gerçeğe çok yakın çıktı' dedi. 'CNN'nin açılışını yapmaktan da mutluyum' dedi. Ben Süleyman Bey ile 40 yıllık süre içinde bir çok anım var ama bu kadar şey yapmıyorum. Ben yeniden nur içinde yatsın, Türkiye büyük bir evladını kaybetti, Türkiye'nin başı sağ olsun.

Süleyman Bey'e göre hakikaten demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesi bağımsız ve özgür medyaydı. İktidarlar, hükümetler kızarlar bu doğaldır. Ama bunu kavga haline getirmedi hiçbir zaman. O bakımdan, CNN Türk'ün böyle bir markanın Türkiye'de olması, Türk yayın hayatına girmesi kendisini son derece memnun etmişti. Yanılmıyorsam, çok önemli bir konuşma yapmıştı.