Radar Hattı
24 Kas 2007 13:30 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

AYDIN DOĞAN SHOW TV HABER MÜDÜRÜ FUAT UĞUR'U DAVA ETTİ!..100 BİN YTL'LİK TAZMİNAT DAVASI HANGİ YAZIDAN DOLAYI AÇILDI?.."KARANLIK VE HASTALIKLI ZİHNİYET" İLE SUÇLANAN FUAT UĞUR SUÇLAMALARA NASIL CEVAP VERDİ?..

Show TV Haber Müdürü ve Ankara Temsilcisi Fuat Uğur,Aydın Doğan hakkında iki ayrı haber sitesinde yayınlanan yazısından dolayı 100 bin YTL.'lik tazminat ile karşı karşıya kaldı.

Aydın Doğan, Fuat Uğur"un Hür Haber ve Dördüncü Kuvvet Medya adlı haber sitelerinde yayınlanan "Ordu Kuzey Irak"a girsin, Poaş da tabii..." başlıklı yazısıyla kendisine yönelik karalama, itham ve isnatlarda bulunduğunu, bu ima ve isnatlarla, şeref ve haysiyetinin ağır derecede rencide edildiğini belirterek 100.000 YTL tutarında manevi tazminat davası açtı. Fuat Uğur da bu yazıya gönderdiği tekzip metninde kendisine "hastalıklı ve karanlık zihniyet" diyen Aydın Doğan"a "hakaret davası" açacağını bildirdi.

Avukatları, dava dilekçelerinde müvekkilleri Aydın Doğan"ın yarım yüzyıla yakın süredir Türkiye Cumhuriyeti Devleti"ne büyük bir onurla hizmet ettiğini, her yıl ödediği vergilerle dereceye girdiğini hatırlattıktan sonra hakkında "menfaati için savaş çığırtkanlığı yaptığının söylenmesi" ve "tescilli vergi kaçakçısı" denilmesinin son derece itibar kırıcı ve kasıtlı olduğunu ileri sürdüler.

Aydın Doğan vekilleri, Poaş"ın 300 milyon YTL ödemesiyle sonuçlanan ve Maliye müfettişleri tarafından "1 Milyar 200 milyon YTL"lik vergi kaçağı" olarak nitelenen verginin "vergi kaçağı" değil "vergi anlaşmazlığından doğan bir ihtilaf" olduğunu ileri sürerek yazılanların haksız ve karalayıcı olduğu ileri sürdü.

Aydın Doğan bu davayı açmadan önce de yazının yayınlandığı haber sitelerine tekzip göndererek gazeteci Fuat Uğur"u yazdıkları nedeniyle "hastalıklı ve karanlık bir zihniyete sahip olmakla" suçlamıştı. Tekzip, tıpkı Umur Talu"ya gönderilen tekzipteki gibi hakaret içermekteydi.

Fuat Uğur"un da bu hakaret dolu bu tekzip nedeniyle Aydın Doğan aleyhine dava açacağı bildirildi. Uğur, bu tekzibe karşı "Aydın Doğan neyi söylemiyor?" başlıklı bir yazı daha kaleme alarak karanlık ve hastalıklı zihniyet suçlamalarına şöyle yanıt verdi:

"Aydın Doğan ve avukatı, beni "karanlık düşünceli" olmakla suçluyor ve hakaret ediyor. Benim "karanlık düşünceli" olmadığını herkes bilir. Ama "karanlık düşünce dehlizlerinde gezinebilmek" gibi bir özelliğim vardır. Hayatım boyunca yol göstericim olan diyalektik, bu karanlık dehlizlerde yolumu bulmama yardım ediyor ve savaş kışkırtıcılığı ya da kan dökücülük üzerine yapılan tüm entrikaları görebiliyorum."

Davanın ilk duruşması 25 Aralık 2007 tarihinde İstanbul adliyesinde saat 10.00"da...

hürhaber