Gündem
15 Şub 2011 19:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

AYDIN DOĞAN ÖDÜLÜ'NÜN BU YILKİ SAHİBİ BELLİ OLDU

Aydın Doğan Vakfı'nca 1996 yılından bu yana düzenlenen Aydın Doğan Ödülü, bu yıl Türk halk müziği dalında çalışmalar yapan bir sanatçıya verildi.

Aydın Doğan Ödülü Mehmet Özbek'e verildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla düzenlenen ödülün bu yıl Türk Halk Müziği dalında verilmesine karar verildi.

Ödül, Yücel Paşmakcı başkanlığında, Melih Duygulu, Erdal Erzincan, Zafer Gündoğdu, Doğan Hızlan, Prof. Songül Karahasanoğlu, Arif Sağ, Pasan Saltık ve Süleyman Şenel'den oluşan Seçiciler Kurulu tarafından Mehmet Özbek'e layık görüldü.

Ödülün, Türk Halk Müziğine solist, yönetici, koro şefi, derlemeci, notist ve akademik yayınlar yoluyla verdiği sayısız hizmetler, İstanbul Belediye Konservatuvarı Folklor Tatbikat Topluluğu, TRT İstanbul Radyosu ve TRT Müzik Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü ve Müzik Dairesi Başkanı olarak verdiği kurumsal hizmetler, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu kurucu şefi ve yöneticisi olarak verdiği idari hizmetler, yurt içi ve yurt dışında verdiği ve yönettiği konserler, derlediği ve notaya aldığı eserlerle halk müziği genel repertuvarına kazandırdığı eserler ve akademik hayatta yetiştirdiği öğrenciler nedeniyle Özbek'e verilmesi kararlaştırıldı.

Seçiciler Kurulu, ayrıca Türkiye'de kültür sanat hayatına ve bu bağlamda Türk Halk Müziği ve oyunlarına, 1984 yılından bu yana bir eğitim kurumu olarak hizmet veren, halk müziği alanında akademisyenler yetiştiren, oluşturduğu derleme heyetleri tarafından yurt içi ve yurt dışında Türk müzik kültürü verilerine ilişkin folkorik/etnografik eserlerin derlemesini ve arşivlenmesini sağlayan, yetiştirdiği halk müziği sanatçıları Türk Halk Müziği ve oyunları alanlarında Türkiye'nin tanıtımına katkılar sağlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarına da hizmet ödülü verilmesine karar verdi.

Aydın Doğan Vakfı ödül töreni, 11 Nisan Pazartesi günü Hilton Convention Center'de yapılacak.