Gündem
26 Şub 2019 19:15 Son Güncelleme: 26 Şub 2019 19:19

Aydın Doğan kağıt davasında ifade verdi: İtibarım zedelendi!

Yargıtay’ın bozma kararının ardından ‘Sermaye piyasası kanununa muhalefet’ suçundan yeniden yargılanmasına başlanan Aydın Doğan, mahkemede ifade verdi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından ‘Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet’ suçundan yeniden yargılanmasına başlanan Aydın Doğan, mahkemedeki ifadesinde, "Bana göre bu dava başından yanlış açılmıştır. İtibarım zedelendi" diye konuştu.

İstanbul 7’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Aydın Doğan ve avukatları katıldı.

Diğer yargılananlar Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu ile şikâyetçi SPK’yı avukatları temsil etti.

Yargıtay 19. Ceza Dairesi’nin bozma kararı okunduktan sonra söz alan Aydın Doğan, "Bana göre bu dava başından yanlış açılmıştır. Hukuka aykırı bir şey yoktur. Ameliyat olmuştum. Mahkemeye rapor göndermiştim. Ancak önceki hakim hakkımda zorla getirme kararı çıkarmıştır. Bu konu basında yer aldı ve itibarım zedelendi" diye konuştu.

Aydın Doğan’ın ifadesinin ardından savunma yapan avukatları da müvekkillerinin duruşmadan vareste tutulmasını talep etti.

Katılan Sermaye Piyasası Kurumu avukatları ise eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Tarafların dinlenilmesinin ardından mahkeme ara kararını açıkladı.

Mahkeme,  Aydın Doğan’ın davet edildiğinde gelmesi kaydıyla duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.