Gündem
20 Eki 2010 21:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

AYDIN DOĞAN HAKİM KARŞISINDA! MAHKEME NE KARAR VERDİ?

Doğan Holding'in sahibi Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner, hakim karşısına çıktılar!

Aydın Doğan ve kızı Vasfiye Hanzade Doğan Boyner’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada, bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verildi.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Aydın Doğan, Vasfiye Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu katılmadı. Duruşmada, SPK avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, hakim Sabri İge, müşteki avukatları tarafından sunulan 3 adet dilekçe içeriğinde TMSF’den gelen cevapla ilgili beyanların bildirildiğini kaydetti.

Sanık avukatı Şehnaz Yüzer ise ’’Şirketlerin ithalat işlemlerine fiili katkıları olmadığı yönündeki iddiaların dayanağı yoktur. Ayrıca Işıl Mümessillik A.Ş’nin dava konusu ile bir ilgisi bulunmamaktadır. İddianamede Doğan Dış Ticaret A.Ş’nin alımları ile ilgili iddialar bulunmaktadır. TMSF 2 yıl süreyle Sabah gazetesini yönetmiş olup bu sürece ilişkin cevaplarını dosyaya göndermiştir. Müvekkillerim yönünden atılı suçun unsurları oluşmadığından beraatlarına karar verilmesini talep ediyoruz. Doğan Dış Ticaret A.Ş. yurt dışından ithal ettiği gazete kağıtlarını sadece Hürriyet ve Milliyet gazetelerine de değil, diğer basın kuruluşlarına da satmaktadır. Diğer basın kuruluşlarına satılan malzemenin fiyatı Hürriyet ve Milliyet gazetesinden de fazladır. ’Niye daha ucuza satmıyorsun?’ şeklinde bir suç olmadığından, müvekkillerimin beraat etmesi gerektiği kanaatindeyiz.’’

Hakim Sabri İge, dava dosyasında Işıl Mümessillik Dış Ticaret A.Ş ile ilgili herhangi bir iddia bulunmadığından, katılan tarafın bu firmayla ilgili belgelerin celp edilmesi yönündeki talebinin reddine karar verdi.