Gündem
10 Mayıs 2014 22:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Aydın Doğan, Gümüşhane hasretini böyle giderdi!

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Eyüp Feshane'de bu yıl 5'incisi yapılan Gümüşhane Tanıtım Günleri etkinliğine katıldı.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde beşincisi düzenlenen ve açılışı geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen etkinliği bugün Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan torunları Aydın Doğan ve Alihan Doğan’la birlikte ziyaret etti. Aydın Doğan’ı Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Tahsin Söğüt ile diğer yetkililer karşıladı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile Hürriyet yazarları Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin’in de bulunduğu ziyarette Aydın Doğan’a hemşerileri büyük ilgi gösterdi. Gümüşhaneliler özellikle Aydın Doğan ve Hürriyet yazarları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Stantları tek tek gezen Aydın Doğan Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri olan pestil, köme, Kürtün ekmeği, Kelkit kuru fasulyesi tadarak görevlilerden bilgi aldı. Pestil kesen Aydın Doğan, Kelkit kuru fasulyesini önce vatandaşlara dağıttı sonra kendisi yedi. Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediye standlarını ziyaretinde ise hemşerileri Aydın Doğan’a plaket, pestil, köme, kürtün ekmeği, zilli kilim, gümüş rozet, kitap ve kaset gibi çeşitli hediyeler takdim etti. Etkinlikte standı bulunan Kanal 29’un canlı yayınına da katılan Aydın Doğan burada etkinlik ve Gümüşhane ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“GÜMÜŞHANE’NİN HER ŞEYİNİ ÖZLEDİM”
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz tarafından kendisine ünlü zilli kilimi hediye edilen Aydın Doğan, basın mensuplarının, “Gümüşhane’nin en çok neyini özlediniz?” şeklindeki sorusuna, “Havasını, suyunu, insanını, mertliklerini, yiğitliklerini, yaylasını, köyünü her şeyini özledim bana sorarsan” dedi. Doğan, “Hasret giderebildiniz mi?” sorusuna, “Nasıl giderdim hem de çok giderdim. Bu zilli kilim benim evimde de vardır, kıymetlidir. Biz bunu çok severiz. Değme halılardan, ipek halılardan iyidir bana göre” dedi. Firma yetkilisinin, “Kök boyadır aynı zamanda” sözü üzerine Doğan, “Bayi bey tamamlıyor benim eksiklerimi” diyerek güldü.
Yaklaşık bir saat etkinlik alanında kalan Aydın Doğan protokol ve diğer görevlilerle birlikte toplu fotoğraf çekilmesinin ardından ayrıldı.
Yarın sona erecek etkinliğe gelen vatandaşlar, Gümüşhane'nin yöresel lezzetleri olan kuşburnu, köme, pestil, Kürtün ekmeğini tadarak alışveriş yapma fırsatı buluyor.