Gündem
01 Mar 2012 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

AYDIN DOĞAN CNN TÜRK'TEN SONRA BEYAZ TV'YE NEDEN BAĞLANDI?

Aydın Doğan, CNN Türk'ten sonra Beyaz TV'ye bağlanıp açıklamalarına devam etti.

Tarafsız Bölge’de sarsıcı açıklamalar yaparak Can Ataklı’nın iddialarını yalanlayan Doğan "iddialar doğruysa Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu şerefsizdir, ahlaksızdır" demişti. Beyaz TV’de Latif Şimşek’in modere ettiği Med Cezir’e telefonla bağlanan Aydın Doğan bir başka iddiaya yanıt verdi.

Programa mail gönderen eski ANAP milletvekili Seyfetullah Seydaoğlu Aydın Doğan’ın kendisini yüz yüze tehdit ettiğini iddia etti. Eski milletvekili Doğan’ın kendisine "askerden yana olmazsan seni 15 gazetemle infaz ederim" dediğini iddia edince yayına bağlanan Doğan iddiaları red etti.

"Ben o milletvekilinin adını ilk defa duydum. Hayatımda hiç tanımadım, karşılaşmadım. Benim tarzım da böyle değildir. Bu bence hezeyandır. Programa katılma dediler ama ben bu iddiaları ahlaksızlık ve rezillik sayarım, alçaklık sayarım. Maksadım polemiğe girmek değil ama bu arkadaşı ne tanırım be bilirim. yok askerden yana ol demişim yok 15 gazetem var demişim böyle bir şey nasıl olabilir? Bütün mesleklerin kötüsü vardır ama bizim mesleğimiz Türkiye’deki en temiz insanlardır. Bu arkadaş milletvekilliği yapmış hiç utanmıyor mu sıkılmıyor mu? Size de bir sitemim var. Ben tesadüfen izledim sizi izlemeyebilirdim de. Bu iddiayı gazetecilik ilkeleri gereği bir sormanız, mantıklı bir açıklama almanız gerekmez mi? Tutamadım kendimi katıldım, katılmamam gerekirdi... Siz de karalamadan önce araştırın. Ben dinlemeyebilirdim de, yazık değil mi? Hergün benimle ilgili binlerce deli saçması şeyle çıkıyor. Benim 15 tane gazetem de yok ayrıca. Bu ne biçim mantıktır..."

NE OLDU DA KANAL KANAL DOLAŞMAYA ÇIKTI?

Aydın Doğan açıklamasını yaptıktan sonra söz alan Hulki Cevizoğlu Aydın Doğan’ın Beyaz TV’den önce de CNN Türk’e bağlandığını hatırlatarak "ne oldu da köşesine çekilmiş, yenilmiş, yorulmuş Aydın Doğan aynı gecede iki kanala birden bağlanarak kendini ifade etmek istedi?" diye sordu.

"Ben köşesine çekilmiş ve yorulmuş olduğumu kabul ederim ama yenilmiş olduğumu kabul etmiyorum. İktidarla kavga da etmedim. Doğrudur küskünlüklerim de vardır. Neden bağlandım... Ben pek dizi falan izlemem tartışma programlarını takip ederim. Bizim kanalda aklımın mantığımın almadığı bir iddiayla karşılaştım... Can Ataklı anlatıyordu. O zaman ki genel yayın müdürümü aradım var mı sordum. Sonra da kendimi tutamadım programı aradım. Böyle şeyleri nasıl söylüyorlar aklım almıyor. Birin yanına bin katarak söylüyorlar. Bizim kanaldaki tartışma bitince tartışma programı arıyordum size denk geldim. Dikkatimi çekti sonra da ekranda adımın da yazdığını gördüm."

İŞTE O ANLAR :