Gündem
20 Mar 2021 09:33 Son Güncelleme: 20 Mar 2021 09:46

Ayasofya İmamı'ndan İstanbul Sözleşmesi mesajı! "Camiye giren köpek dışarı çıkarılmış"

Türkiye, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrılmasına ilişkin Baş İmam Mehmet Boynukalın, "İstanbul Sözleşmesi kaldırılmış, hamdolsun!" diye yazdı.

AKP içinde bile tartışmalara neden olan Ayasofya 'baş imam'ı Mehmet Boynukalın, dün gece yarısı ve bugün iki mesaj daha paylaştı.

Siyasi ve güncel konular hakkında sürekli açıklamalar yapan Boynukalın'ın gece yarısı attığı tweet şöyleydi:

"Kazara camiye giren köpek görevli kardeşlerimiz tarafından usulüne uygun şekilde incitmeden dışarı çıkarılmış. Tabii cami içinde köpeğe müsaade edilmez."

Bu paylaşım, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alındığı saatlere denk geliyordu. Takipçileri de Ağbal'ın kastedildiğini düşünerek, İmam Boynukalın'a ona uygun yanıtlar vermişti.

Boynukalın, sabah attığı tweette de İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını şöyle kutladı:

“İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye.”

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın geçtiğimiz günlerde kadın cinayetlerine medyanın verdiği tepkiyi hedef almış 'Kadın, erkeğe düşman edilmeye çalışılıyor' şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Bu rahatsız edici ifadelere AKP Grup Başkanvekili  Özlem Zengin de tepki göstermişti. Ancak Özlem Zengin'in, bu tartışmada AKP grubu tarafından bile yalnız bırakıldığı gözlemlenmişti.

İşte o paylaşımlar: