Politika
24 Oca 2023 21:24 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 21:43

"Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" diyen AK Partili Şenel Yediyıldız’dan yeni açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "İhaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım; ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" diyen AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, sözlerine 'açıklık getirmeye' çalıştı.

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ınBiz Tayyip ağabeye ihaneti bırak sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” sözleri tepki çekmişti.

AK Partili isimlerden de tepki alan Yediyıldız'a son olarak bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi ve 'o milletvekili Ordu'da nasıl geziyor?" dedi.

Eleştirilerin odağındaki isim AK Partili Şenel Yediyıldız, Odatv'ye konuştu ve sözlerine açıklık getirdi.

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, yerel televizyon kanalı TV52’deki “Gündem” programına konuk olmuştu.

Sunucu Samet Yaşaryıldız'ın "Tayyip ağabeye ihanet etmeyelim" sözlerinin ne ifade ettiği sorusuna Yediyıldız şu yanıtı vermişti: Tayyip ağabey Türkiye'nin başında. Dünyanın lideri. Biz bu kaz kafamızla - özür dilerim, kusura bakma. Kendi kendimize ihanet etmek gibi bazı şeylere sapıyoruz. Şimdi kalkıp da böyle ucuz sebeplerle Tayyip ağabeye ihanet etmek, Türkiye'ye ihanet etmektir. Böyle sebeplerle Tayyip Ağabey'e ihanet etmek mazlumlara ihanet etmektir. Bak sana açık ve net söylüyorum, şu anda Ukrayna ve Rusya savaşı var değil mi? Ukrayna da Rusya da Tayyip ağabeyden bir şeyler bekliyor ve de onları yapıyorlar görüyorsunuz. Daha ne olacak, biz Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım. Bunları şey olsun diye söylemiyorum ya! Tayyip ağabeye, bu resme biz kalkacağız bir şeyler söyleyeceğiz.

YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Odatv'ye konuşan Şenel Yediyıldız, “Ben bu ifadeleri bir yerel televizyonda konuştum. Ve benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir. Bu ifadenin arkasında herhangi birisine hakaret yoktur ve beni bilenler bilir; ben şimdiye kadar menfaatim için ne kimseye yalvarmışımdır, ne de başka türlü şeyler yapmışımdır. Bu konuşmanın öncesinde bir takım olaylar anlatılmıştır, Türkiye Cumhuriyeti’nin başında dimdik durduğu için bu yerel ifade kullanılmıştır. Bizim yöremizde bu ifadeler normaldir, kullanılır. Bu konuşmayı yapıp bir şeyler elde edeyim düşüncesi kesinlikle yoktur. Ben şuna şaşırıyorum, ben bu konuşmayı yapmışım ayıp etmişim, eyvallah… Ama ben memleketi satmamışım, kimseye hakaret etmemişim. Şaşırdım kaldım, o kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı.” dedi.

AK Partili vekil Şenel Yediyıldız, “Partinizden eleştiri oldu mu?” sorusuna ise AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’i hatırlatıp şu yanıtı verdi: “Herkes olaya kendi tarafından bakıyor. Beni tanıyanlar, ‘sen menfaat için konuşmadın ama böyle konuşmamalıydın’ diyen var. Erzurum Milletvekili İbrahim Bey ‘haddini aşmıştır’ dedi. ‘Eyvallah’ dedim. Ben belki haddimi aşmışımdır. Ama bu haddi aşma, vatana, millete karşı falan değil…