Gündem
25 Nis 2024 23:12 Son Güncelleme: 25 Nis 2024 23:14

Avukatların darbedilmesi: Eski Bursaspor Başkanı Adanur tutuklandı

Eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur, evine hacze gelen avukatlar ile icra memurunu dövdürdüğü iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bursa Barosu üyesi avukatlar E.K. ve B.S, 24 Nisan (dün) öğlen saatlerinde Nilüfer ilçesinde icra memuruyla birlikte haciz işlemi için Bursaspor’un eski başkanlarından, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı iş insanı Emin Adanur’a ait eve gitti. Avukatlar ve icra memuru, burada 3 kişi tarafından darbedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, icra takibinde görevli avukatlara ve icra memuruna yönelik olarak “Görevi yaptırmamak için direnme", "Kasten yaralama", "Tehdit", "Hakaret” suçlarını işledikleri iddia edilen şüpheliler Emin Adanur, B.C.K, B.Y.B. ve. İ.A. hakkında yakalama kararı çıkardı. Şüpheliler Emin Adanur ve B.C.K. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Adanur ve B.C.K. tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi. Diğer 2 şüpheli B.Y.B. ve İ.A'nın yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

‘AVUKATLAR UYUŞMAZLIĞIN TARAFI DEĞİLDİR’
Bursa Barosu, avukatlara saldırıya yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Avukatların, haciz işlemi sırasında hakarete ve tehditlere maruz kaldıkları belirtildi. Açıklamada, "Avukat meslektaşlarımıza, mesleki kimliklerinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Avukat hiçbir zaman takip ettiği uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukatlara yönelik saldırılara ilişkin daha önce defalarca talep ettiğimiz yasal düzenlemeler derhal yapılmalı, şiddet eylemlerine son verilmelidir" denildi.

Saldırının kınandığı açıklamada, olayın faillerinin hak ettiği en yüksek cezayı alması için sürecin yakından takipçisi olunacağı belirtildi.

ETİKETLER
#bursa #başkan #avukat