Gündem
23 Mar 2011 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

AVUKATLAR ÖZGÜR BASIN İÇİN YÜRÜDÜ

İstanbul Barosu üyesi avukatlar, dün İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na dek basın özgürlüğü ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması talebiyle yürüdü.

İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na dek basın özgürlüğü ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması talebiyle yürüyen ve Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan İstanbul Barosu üyesi avukatlar, "Hukuk devleti, demokrasi ve özgürlükler tehdit altındayken sessiz kalamayız" dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, yönetim kurulu üyeleri, eski baro başkanları Turgut Kazan, Kazım Kolcuoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi, baro binası önünde toplandı. "Demokrasi, Hukuk Devleti ve Özgürlükler İçin Artık Yeter" pankartıyla yürüyen avukatlara, hukukçu akademisyenler de destek verdi.

İŞÇİ PARTİSİNDEN DESTEK GENÇ SİVİLLERDEN PROTESTO

İşçi Partisi üyeleri, avukatları, partinin bulunduğu sokakta, "Yaşasın İstanbul Barosu" sloganıyla karşıladı. Atatürk posteri ve dev bir Türk bayrağı ile yürüyen avukatlar, yürüyüş sırasında "Özgür basın susturulamaz", "Bağımsız yargı, bağımsız Türkiye", "Yargıya uzanan eller kırılsın", "Cemaatçi yargı istemiyoruz" sloganları attı.

Avukatlar, bir binaya "Genç Siviller" tarafından asılan, "Baro, anlarsın ya" yazılı pankartla protesto edildi.

"BAŞTA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAK ÜZERE..."

Avukatlar adına açıklama yapan Doç. Dr. Kocasakal, "Burada toplanan biz avukatlar, hukukçu öğretim üyeleri, yürütülen bazı soruşturmalarda, basın özgürlüğünü ortadan kaldırmaya, siyasi muhalefeti sindirmeye dönük uygulamalarla, özel yetkili ağır ceza mahkemesi ve savcılığının uygulamalarına ilişkin kaygılarımızı paylaşmak istiyoruz" dedi. Kocasakal, savunma hakkının ağır bir şekilde ihlal edildiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bugün ülkemizde başta basın özgürlüğü olmak üzere, en temel hak ve özgürlükler, siyasi iktidarın ve iktidar odağı çevrelerin ağır saldırısı altındadır."