Gündem
04 Eki 2017 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:10

Avukatından Sözcü editörüne yanıt: Ne yapılması gerekirse yaptık!

Sözcü internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un, suçlamalarına avukatı Celal Ülgen’den yanıt geldi

Sözcü’ye yönelik soruşturmada tutuklanıp serbest bırakılan internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un, suçlamalarına avukatı Celal Ülgen’den yanıt geldi: “Hukuksal açıdan ne yapılması gerekirse yaptık.”

Olgun, sürecin başından bu yana gazetenin avukatlarının kendisiyle ilgili yanlış bilgiler verdiğini söylemiş, “Dertleri bizi çıkarmak değil, siyasi şov yapmaktı” demişti. Olgun, video editörü ve sorumlu müdür olarak birçok haberden bilgisinin olmadığını ifade etmişti.

Olgun’un suçlamaları Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın pazartesi günkü köşesinden aktarılmıştı. Alçı bugün de Ülgen’in yanıtını yayınladı.

Yanıt özetle şöyle:

“Hukuksal açıdan ne yapılması gerekirse yaptık. Bizim için bir kişinin özgürlüğünün bir başka olayla maskelenmesi alçaklıktır. Bu nedenle (…) hem Mediha’nın bu haberden sorumsuz olduğunu ve hem internet sitesinin künyesinin fotoğrafını koyarak kendisinin salt sorumlu müdür olduğunu ve yayından sorumlu başka birinin de bulunduğunu bildirdik.

Mediha’nın hala bunun arkasında bazı kişileri koruma yattığını düşünmesi içeride tutuklu kaldığı süreç ile izah edilemeyecek bir yanılgıdır (…)

Sözcü Gazetesine yapılan kumpas bizi çok üzmüştü. Ancak mesleki açıdan Mediha’nın böyle bir algıya yenik düşmesinden daha çok üzüldüğümü belirtmeliyim.”