Röportaj
01 Nis 2012 18:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

AVUKATI İSYAN ETTİ; TARAF'IN DAVALARI BÜROMUZU BATIRDI!

Taraf Gazetesi'nin avukatlığından ayrılan Ergin Cinmen ile Hürriyet Pazar'da Faruk Bildirici görüştü.

Susurluk sürecindeki ’Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık’ eyleminin sözcülerinden biri olarak tanınan Avukat Ergin Cinmen, bugün Hürriyet Pazar’da Faruk Bildirici’ye bir röportaj verdi.

"Puzzle Portreler" köşesinde yayınlanan röportajda Cinmen, Taraf gazetesinin avukatlığından neden ayrıldığını da açıkladı. Röportajın Hürriyet internet sitesinde yayınlanmayan bölümünde Cinmen Taraf’ın davalarının resmen kendisini batırdığını söyleyerek, 1 yıl boyunca yaptığı avukatlık hizmetinden dolayı parasını da alamadığını şu çarpıcı sözlerle açıkladı:

“Mesleğim Avukatlık. Belli bir ücret karşılığında Taraf’ın avukatlığını bir yıl kadar yaptım. Taraf’ın avukatlığından çok tekil nedenlerle ayrıldım. Çünkü davaları büromuzu batırdı resmen. Gazetenin her sayısı en azından dört dava anlamına geliyordu. Ergenekon, Balyoz sürecini hatırlayalım. En azından büroya bir kişi daha almamız gerekiyordu, onu alamadık. Açık söyleyeyim paramı da alamadım. Yoksa benim gibi iyi bir avukatı bırakmak istemezlerdi.”

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ