Televizyon
17 Mar 2015 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Avukat "kanlı atleti" anlattı, Pelin Batu gözyaşlarını tutamadı!

Pelin Batu, Bugün TV'de yayınlanan Yakın Tarihle Yüzleşme isimli kendisinin sunduğu programda ağladı.

Pelin Batu, Bugün TV'de yayınlanan Yakın Tarihle Yüzleşme isimli kendisinin sunduğu programda ağladı.

23 kişinin hayatını kaybettiği Gazi Mahallesi olaylarının 20. yıldönümünün konu edildiği programda "Bana en çok dokunan ailelerin dramı, insan hikayeleri" diyen Pelin Batu, Reis Kopal isimli gencin annesi Binnaz Kopal'ın yıllarca sakladığı kanlı atletinin hikayesinin anlatıldığı sırada gözyaşlarını tutamadı.

Pelin Batu, Gazi Olayları'nın anlatıldığı "Gereği Düşünüldü" kitabının yazarı, Gazi belgeselinin yönetmeni ve Gazi Mahallesi avukatlarından Remzi Kazmaz'ın izleyenleri 20 yıl öncesine götüren konuşması sırasında ağladı.

Batu'nun ağladığı sırada Av. Kazmaz, Erzurumlu Reis Kopal isimli gencin hikayesini anlatıyordu.

İşte o anlar:

"ANNE BEN BU DEVLETİN ASKERİYİM" DEMİŞTİ AMA ÖLDÜRÜLDÜ
"Askerden izne gelen Reis Kopal'ın annesi endişeli... Reis, 'Anne ben askerim, bu devletin askeriyim' diyor, sonra da sırtından vurularak öldürülüyor.

Reis Kopal'ın annesi sürekli yeleğinin altından, koynundan bir şey çıkarır koklardı. Kimseye göstermeden hissettirmeden yapar ama biz hisseder bilirdik neyi kokladığını.

18. ya da 19. mahkemedeyiz. Aileler üst katta. Birgün dayanamadı artık. Kör sağır ve dilsiz bir mahkeme ile karşı karşıyayız. Anlattıklarımız anlamsız...

KURŞUN DELİĞİ VAR
Kanlı atleti çıkarıp açtı ve "Yeter!" dedi. "Kim yaptı bunu?" dedi. Oğlunun kanlı atletiydi. Atlet delik. Kurşun deliği var. Ana yüreği kaç yıl onu saklamış..."

Program boyunca gözleri dolu dolu olan Pelin Batu, tam bu sırada gözyaşlarına hakim olamayarak ağlamaya başladı.

Gözyaşlarını silen Batu, "Anne hikayeleri beni mahvediyor" diyerek Gazi kurbanları için duyduğu acıyı dile getirdi...