Ekonomi
07 Kas 2023 12:03 Son Güncelleme: 07 Kas 2023 12:03

Avrupalı dev bankadan zarar açıklaması! 7 yıllık seri bozuldu! En yakın rakibini satın almıştı…

UBS, Credit Suisse anlaşmasının maliyetleri nedeniyle 2017'den bu yana ilk çeyrek zararını açıkladı. İsviçreli bankanın, rakibi Credit Suisse'in devralınmasına bağlı harcamalar, varlık yönetimi kolunun sağlam çeyreğine gölge düşürdü.

İsviçreli banka UBS, rakip şirketi Credit Suisse'i satın alma işleminin maliyetlerini karşılamak için altı yıl sonra ilk çeyrek zararını açıkladı. UBS, entegrasyon maliyetinin 785 milyon dolarlık net zarara neden olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, banka, anlaşmaya bağlı 2,2 milyar dolarlık masrafı omuzlamak zorunda kaldığı için analistlerin beklediğinden daha fazla maliyetle karşılaştı.

Bunlar dikkate alınmadığında, UBS 844 milyon dolar vergi öncesi kar elde etti.

Banka CEO'su, Credit Suisse'in devralmasıyla daha güçlü bir UBS inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

KATAR'A KREDİ

İsviçre bankası kısa bir süre önce, UBS ve Credit Suisse'in müşterisi olan Katar'ın eski başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani'ye 9 milyar dolarlık bir kredi imkanı sağlamıştı.

Ayrıca 2008 finansal krizi sırasında Katar Yatırım Otoritesi'nin Credit Suisse'e yaptığı yatırımı da denetledi.

HİSSELER YÜZDE 26 ARTMIŞTI

UBS, devralmadan sonra müşteri çekmelerini telafi etmek için cazip faiz oranları sundu. UBS'in yatırım bankası ise düşen piyasa gelirleri ve artan işletme maliyetleri nedeniyle zarar etti. UBS'in hisseleri, rakibinin kurtarılmasından beri yüzde 26 arttı.

ETİKETLER
#ubs #avrupa #banka #zarar