Avrupa Yakası'yla ilgili şaşkına çeviren detay! Kimse bilmiyordu...

2004-2009 yılları arasında ATV ekranlarında seyirciyle buluşan efsane dizi Avrupa Yakası, yıllar geçmesine rağmen Türk izleyicisinin gönlündeki yerini koruyor. Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla takdir toplayan diziyle ilgili şaşırtan detaylar ortaya çıktı.

Avrupa Yakası'yla ilgili şaşkına çeviren detay! Kimse bilmiyordu... - Sayfa 1

Başrollerini Gülse Birsel, Gazanfer Özcan, Engin Günaydın ve Ata Demirer gibi isimlerin paylaştığı Avrupa Yakası dizisi, yayınlandığı dönem seyirciyi ekrana kilitliyordu. Diziyle ilgili yıllar sonra ortaya çıkan detaylar ise dizinin sevenlerini şaşırttı.

18
Avrupa Yakası'yla ilgili şaşkına çeviren detay! Kimse bilmiyordu... - Sayfa 2

O KELİMELER BİPLENDİ

Avrupa Yakası'nın 169. bölümünde, birçok kelime normalden fazla olmak üzere biplendi. RTÜK, daha önceki bölümlerde de birtakım uyarılar verdiği dizide, Türkçe'nin kötüye kullanıldığı gerekçesiyle yaklaşık 80 kere sansür kullandı. RTÜK tarafından defalarca kez biplenen o kelimeler ise manyak, aptal, geri zekâlı, çüş ve salak gibi kelimelerdi...

28
Avrupa Yakası'yla ilgili şaşkına çeviren detay! Kimse bilmiyordu... - Sayfa 3

ATA DEMİRER'İN TİŞÖRTÜ OLAY YARATTI

Avrupa Yakası'nın RTÜK ile ilk karşı karşıya gelmesi Ata Demirer'in tişörtündeki yazı yüzünden olmuştu. Demirer'in canlandırdığı Volkan karakteri, 'Hotmale' yazılı bir tişört giymiş, RTÜK ise 'male' kelimesinin, eşcinsellere yönelik popüler bir cinsel içerikli sitenin adı olduğu gerekçesiyle, Avrupa Yakası ekibini uyarmıştı. Ayrıca, bu kelime Türkçe'de de seksi anlamına geliyordu. Ata Demirer ise tartışma yaratan tişörtü bilinçli olarak giymediğini belirtmişti.

38
Avrupa Yakası'yla ilgili şaşkına çeviren detay! Kimse bilmiyordu... - Sayfa 4

''MAKBULE KARAKTERİ KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR''

Uzman bir doktorun kaleme aldığı makalede, 'Makbule' karakterinin toplum için kötü örnek teşkil ettiği iddia edildi. Makaleye göre; Makbule, İzzet'ten boşanıp dayısının evini, eski flörtü Burhan'la paylaşarak toplumsal yaşamı riske sokmuştu.

48