Gündem
13 Mar 2013 11:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

AVRUPA PARLAMENTOSU PINAR SELEK İÇİN ÖNERGE VERDİ

Avrupalı parlamenterlerin Mısır Çarşısı sanığı Pınar Selek için önerge verdikleri ortaya çıktı..

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ayşe Danışoğlu Avrupalı parlamenterlerin Mısır Çarşısı sanığı Pınar Selek için önerge verdiklerini söyledi.

Milletvekili Danışoğlu “Avrupa, Pınar Selek davasını yakından takip ediyor. Dayanışma giderek büyüyor. Biz de parlamenterlerle görüştük üç kez beraat edilen sonra müebbet cezası verilen Pınar Selek için hakimlerin fikir birliğinde olmadığını söyledik. Türkiye için 415 civarında verilen önerge içinde 100’den fazlası Kıbrıs konularını içeriyor” diye konuştu.

AP Alman parlamenteri İsmail Ertuğ “Avrupalı siyasetçilerin Türkiye’ye karşı çıkmaları gayet normal. Çünkü Türkiye ile Avrupa arasında kültürel, dini ve başta demokrasi farklılıkları var. Türkiye eleştirilere kızıyor. Yurtdışı Bakanlığı keşke önceden kurulsaydı. Avrupa’ya gelen ilk nesiller ve Türkiye 40 yıldır AB’ne kadar çok güvendi veya inandı. Avrupalı Türkler yaşadıkları ülkenin siyasetinde aktif olmalı” dedi.  AP Hollandalı parlamenter Emine Bozkurt “Türkiye çok önemli bazı parlamenterlerde bilgi eksikliği ve ön yargılar var bunlar diyalogla çözülür” diye konuştu.